Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A tintahal és a bálna

2006.05.22. 23:32 | szerző: Dino | kategória: DVD

Ha Woody Allen gyerekszemszögből próbált volna filmet forgatni a New York-i művészvilág kusza és szövevényes kapcsolatairól, akkor az valami hasonló mű lett volna, mint A tintahal és a bálna. Noah Baumbach rendező (a Wes Anderson-féle Édes vízi élet forgatókönyvírója) saját gyerekkori tapasztalatait meséli el ebben a szívszorító, elgondolkodtató, ugyanakkor mégis vicces és emberi filmben, melyben olyan színészeknek biztosít fantasztikus szerepet, mint Jeff Daniels (Féktelenül, Dumb és Dumber), Laura Linney (Igazából szerelem, Ördögűzés Emily Rose üdvéért) és Anna Paquin (A zongoralecke, Az utolsó éjjel).
A film a Berkman házaspár, Bernard és Joan mélyrepülését és válásuk történetét meséli el tinédzser fiaik szemszögéből. Az apa saját írói sikertelenségét képtelen lesz feldolgozni, amikor felesége első könyvével hatalmas sikert arat. Válás, majd szétköltözés következik, de ilyenkor felmerül a kérdés: kihez kerüljenek a gyerekek? Felváltva próbálnak vigyázni rájuk, de zűrös új kapcsolataikkal (az anyuka a teniszedzőjével, az apuka a tanítványával áll össze) csak még inkább összezavarják a srácokat, akiknek még saját tiniproblémáikkal, és az első szerelem érzésével is szembe kell nézniük.
A tintahal és a bálna vérbeli szórakoztató független film briliáns párbeszédekkel és valódi emberi sorsokkal. A film június 27-étől végre DVD-n is hazavihető. ■

Forrás: Warner Home Video

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.