Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Mától a boltokban a 24 negyedik évadja

2006.05.23. 00:12 | szerző: Dino | kategória: DVD

Jack Bauer, a Los Angeles-i Terroristaelhárító Osztag (CTU) egykori vezetője újabb nehéz napra virrad. A legutóbbi kimerítő 24 óra sok minden megváltozott az életében. Kirúgták a terrorelhárítóktól, lánya elköltözött férjével a városból. Nem maradt azonban egyedül: a szerelem beköszöntött az életébe és látszólag nyugis állást szerzett magának: az amerikai védelmi miniszter, James Heller stábját erősíti. A helyzetet bonyolítja, hogy a miniszter lánya a kedvese. Titokban.
Reggel 7 óra, terroristák robbantanak fel egy gyorsvonatot. Nem sokkal később James Hellert és lányát elrabolják. Az emberrablók azzal fenyegetőznek, hogy egyenes adásban kivégzik a minisztert állítólagos bűnei miatt. Jacknek azonban nemcsak őket kell megmentenie, hanem az országot is meg kell óvnia egy átfogó, nukleáris terroristatámadástól. A bajban nem várt segítsége akad és rengeteg új ellensége is lesz. Lassan kiderül, hogy ezúttal nem csak egy újabb pokolian nehéz nap áll előtte, hanem szó szerint sorsfordító 24 óra elé néz… A tengerentúli kritikusok szerint, a 4. évad fordulatai túltesznek az eddigi három rész izgalmain. A sok szálon futó, összetett cselekmény váratlan meglepetéseket tartogat minden epizódban. Az új szériában fontos szerepet kapott Arnold Vosloo, a Múmia és a Múmia visszatér sztárja illetve William Devane, az Űrcowboyok és a Visszavágó egyik főszereplője. Mellettük visszatérnek a korábbi évadokból ismert karakterek: Tony Almeida megszemélyesítője Carlos Bernard vagy az egykori elnököt, David Palmert alakító Dennis Haysbert.
Nálunk május 23-án jelenik meg 7 lemezes DVD kiadásban a 24 negyedik évadjának extrákkal bővített változata, amelyen láthatóak lesznek az epizódokból kimaradt jelenetek (40 snitt) – most először magyar felirattal is, akár az adott epizódba illesztve az alkotók kommentárjaival.
A számtalan extrát tartalmazó 7. lemezen megtekinthető egy kisfilm arról, hogy mi történik a 4. évad vége és az 5. évad között, megspékelve egy szédítő autósüldözéssel. Különböző werkfilmek segítségével bepillantást nyerhetünk a kulisszatitkokba. Például láthatjuk, hogyan építették fel a CTU új központját; hogyan forgatták le valódi kommandósok közreműködésével az egyik túszmentő akciót illetve azt is, hogyan sikerült valósághű vonatkatasztrófát előidézniük az alkotóknak. Ezeken kívül megnézhető még egy a mobiltelefonokhoz készített 24 részes minisorozat, részenként 1-1 percben és a 24 című PS2 játék előzetese.
S máris egy jó hír a folytatáshoz: Az Amerikában lassan véget érő ötödik évad az InterCom forgalmazásában jövőre érkezik hozzánk DVD-n. ■

Forrás: InterCom

hozzászólások (1)

MagicMoment
MagicMoment 2006.05.23. 08:24
22-én zavarták le az 5. évad utolsó két befejező részét a zusában.
így némileg hibás a cikk :P
ajánlott olvasnivaló