Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Átjáró Fesztivál – a magyar fantasztikum ünnepe

2006.05.25. 22:11 | Dino | kategória: Egyéb

Az Átjáró Találkozások rendezvénysorozat utolsó, záró eseményére kerül sor 2006. június 9-11. között Budapesten, a Jövő Házában (a volt Millenáris Park). Az egész hétvégén át tartó fesztiválon több neves külföldi vendég is jelen lesz: színészek, írók, szerkesztők. A rendezvény a közönségtalálkozók és szórakoztató programok mellett egy európai SF-konferenciának is helyet ad.
A kora nyári rendezvény az irodalom, a filmek, sorozatok és a játékok közé szerveződik. Premier mozivetítések és máshol még be nem mutatott rajongói filmek egyaránt fogadják az ide látogatókat. A díszvendégek között lesz a Lost és a Babylon 5 sorozatok színésznője, Mira Furlan, illetve a Hegylakó sorozat sztárja, Adrian Paul. Eljön még mellettük a klasszikus Csillagok háborúja mozi két szereplője Gerald Home és Garrick Hagon. A két és fél napos közönségtalálkozón egyéb filmes témájú előadások is hallható lesznek: hazai rendezők, színpadról és médiákból ismert színészek, digitális stúdiók, kaszkadőrök osztják meg munkájuk titkait az érdeklődőkkel.
Itt mutatják be a nagyközönségnek először a Star Wars világában játszódó 90 perces magyar rajongói filmet, a Sötét oldal 2-t, és láthatók lesznek hazánkban még nem vetített mozifilmek is. Sor kerül Dési András György és Móray Gábor A 639. baba sci-fi kisfilmjének bemutatására, amely idén elnyerte Brüsszelben a Fantasztikus Filmek Nemzetközi Fesztiválján (BIFFF) a legjobb rövidfilmnek járó díjat. Jelen lesznek a magyar rajongói társaságok, akik megismertetik az érdeklődőket többek között a Csillagkapu, a Bűbájos boszorkák, a Star Trek vagy a Star Wars titkaival. Eljönnek a sorozatot szinkronizáló színészek is, hogy beszélgessenek a közönséggel.
Az Átjáró Fesztiválra a fantasztikus irodalom európai palettájáról szemezgettek a fantasztikus irodalomból ismert író, szerkesztő, forgatókönyvíró díszvendégeket. Itt lesz Ian Watson brit író, forgatókönyvíró, Luisa María Garcia Velasco spanyol író, műfordító, Roberto Quaglia olasz író, és Harry Harrison brit író, a sci-fi Európai Nagymestere, illetve európai irodalmi és filmes magazinok szerkesztői. A rendezvény hivatalosan is megkapta pár héttel ezelőtt az European Science Fiction Society éves közgyűlésén, Kijevben, az Euroconference címet.
További információk és regisztrációs lehetőség a rendezvény weboldalán található. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló