Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Sziriána – július 4-től DVD-n

2006.05.31. 19:16 | Dino | kategória: DVD

Ha politikai témájú filmet látunk, két dologban lehetünk biztosak. Az egyik, hogy az alkotók által bemutatott szituációk legjobb esetben is a valóságnak csak a töredékét jelenítik meg. A másik, hogy ha csak a fele igaz annak amit látunk, már akkor is nyugodtan kijelenthetjük: nagy baj van.
Stephen Gaghan, az Oscar-díjas Traffic írója pedig nem arról híres, hogy elleplezné azt, amit sokan a szőnyeg alá akarnak söpörni. Ahogy korábban lerántotta a leplet a drog világáról, rendezői debütálásában hasonló alapossággal merül el az olajüzletben, ahol a tétek már jóval nagyobbak, az emberi élet pedig még kevesebbet ér. A történet ezúttal is több szálon fut, melyek végül összeérnek. Olajsejkek, vállalatvezetők, tanácsadók, kémek, politikusok, ügyvédek, egyszerű munkások és terroristák a résztvevői ennek a játszmának, amelynek kimenetele az egész világra hatással van.
A stáblistán természetesen világsztárok neveit olvashatjuk. A kiábrándult CIA ügynök szerepében nyújtott emlékezetes alakításáért George Clooney (Vészhelyzet, Oceans Eleven) az Oscar-díjat is átvehette idén, de ott van még a szereplőgárdában többek közt Matt Damon (A Bourne-rejtély), Chris Cooper (Amerikai szépség), Christopher Plummer (A belső ember) és Amanda Peet (Bérgyilkos a szomszédom) is.
A DVD-t mindenképp érdemes megnézni, hiszen az 5.1-es magyar szinkron mellett magyar feliratos extrák (George Clooney interjú, kimaradt jelenetek, kisfilm) között válogathatunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: Warner Home Video

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló