Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Óriási költségvetésű új Asterix film készül

2006.05.31. 19:19 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az SPI International filmforgalmazó és -gyártó vállalat a Cannes-i Filmfesztivál alatt aláírta Európa egyik legnagyobb filmprojektjéről szóló szerződést. Az Asterix és az Olimpia (Asterix aux jeux Olympiques) egy 80 millió eurós gyártási költségű film, amely a sikeres és már-már örökzöld Asterix sorozatot folytatja. Ezúttal a történet az Olimpiáról szól, és a szereplők között az európai film- és sportélet nagyjai szerepelnek, olyan celebritások társaságában, mint például Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean – Claude Van Damme, vagy Zinédine Zidane, David Beckham, Michael Shumacher, Giselle Bündchen.
"A tárgyalás úgy indult, mint egy általános forgalmazói megbeszélés, ám végül a film rendezőjével, Thomas Langmann-nal rájöttünk, hogy a hagyományosnál sokkal közelebbi együttműködés is lehetséges." – mondta Ivan Hronec, az SPI International Közép-európai régióigazgatója. - "A rendező és a producerek kiemelték, hogy az Asterix-filmek csoportja minden idők egyik legsikeresebb európai alkotásait foglalja magában, és megkértek minket, hogy kommentáljuk a forgatókönyvet. Meghívtak minket az alicantei forgatásra is, majd felajánlották azt a kivételes lehetőséget is, hogy abból a négy országból, ahol forgalmazni fogjuk a filmet (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) ismert emberekkel bővíthetjük a szereplők listáját. Ez az esély igazi örömmel töltött el bennünket." Az Asterix arra is lehetőséget nyújt az SPI számára, hogy az európai filmgyártás részeseként magasabb pozícióba kerüljön. "Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a munkába bevonjunk helyi filmeseket." – jelentette ki Ivan Hronec – "Sőt, Thomasszal, a rendezővel további tárgyalásokat kezdtünk egyéb, közös munkáról is."
Igaz, az Asterix és az Olimpia gyártási folyamatai még csak most zajlanak, a hazai közönség nem marad merész gall nélkül, az ősszel mozikba kerül ugyanis az Asterix és a vikingek, a sorozat egy újabb, rajzfilmes változata. ■

Forrás: SPI

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló