Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Uwe Bollnak elege lett a kritizálókból

2006.05.31. 19:26 | Dino | kategória: Mozi

A hírhedt filmrendező az utóbbi években ráállt a játékok megfilmesítésére, amelyet folyamatos felháborodás és kritizálás követett. Filmes bázisáról olyan alkotások kerültek ki, mint a BloodRayne, House of the Dead és Alone in the Dark, s már dolgoznak a Dungeon Siege mozis változatán, valamint előkészületben van a Postal és a Far Cry is. Még a BloodRayne forgatása után kelt ki magából és üzent az őt bírálóknak.
„Az a legfélelmetesebb, hogy a legtöbb engem kritizáló nem igazán foglalkozik a filmekkel. Divattá vált Uwe Bollt piszkálni, és ezt nem tudom felfogni. Nem értem, miért támogatja őket a média. A legtöbb újságíró csak követi az internetes közvéleményt. Nagyjából egy-két ezer emberről beszélek, akinek talán a fele láthatta a filmjeimet, és ezek közül is talán két százalék látta a House of the Dead előtti alkotásaimat.”
Véleménye szerint a játékokból készített filmjei időről időre javulnak. „A Dungeon Siege sokkal jobb lesz, mint a BloodRayne, ami meg nagyságrendekkel jobb volt, mint az azt megelőző House of the Dead.” - említette, majd hozzátette, „Ha az emberek nem látták ezeket, az nem az én problémám, de szerintem ők azok, akik leginkább szidják munkásságomat. A normális emberek, akik moziba járnak, és tévét néznek, nem így gondolják.” Boll tisztában van azzal, hogy nagyon nehéz játékra épülő filmet készíteni, mert mindegyiknek megvannak a maga korlátai, határai. Úgy gondolja, hogy minden új mozijában tanul a „hibáiból”, és szerinte a BloodRayne nézhető és elfogadható mozi. Tudja persze, hogy Amerikában és Európában is lenézik egyesek az alkotást, de a rendező hiszi, hogy a sztrárok és maga történet is megcáfolja őket. Arról nem is beszélve, hogy a BloodRayne esetében nem horror-filmet készített, hanem fantasy-t minden más műfajjal fűszerezve.
Hogy mennyire szórakoztató és pörgős mozi a BloodRayne, azt a honi nézők is eldönthetik idén nyáron. A film július 27-től látható a hazai mozikban. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Uwe Bollnak elege lett a kritizálókból
Uwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókbólUwe Bollnak elege lett a kritizálókból

Forrás: Paradigma Film

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló