Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Pokoli est - DVD-n az Éjszakai járat

2006.06.16. 16:53 | Dino | kategória: DVD

A kultikus horror rendező, Wes Craven új filmje, az Éjszakai járat (hazai DVD premier: 2006. június 13.) készítésekor komolyan vette a stúdió költségtakarékossági felhívását. A 25 millió dollárból forgatott produkció repülőtéri jeleneteiben fizetett statiszták helyett a stábtagok és a gyártó stúdió vezetői láthatóak. Az utóbbiaknak a rendező külön megígérte nem fogja őket egy őrült, a nyílt színen, konyhakéssel a kezében lekaszabolni.„Ez egy feszült lélektani krimi. Nincs emberevés vagy más trancsírozós betét” – szögezte le a rendező egy interjúban. Az izgalomról most a két briliáns főszereplő, Rachel McAdams és Cillian Murphy gondoskodik.
A történet nagyobb része zárt térben, egy repülőn játszódik. A „véletlen” úgy hozza, hogy az éjszakai járaton hazafelé utazó Lisa, a váróban megismert jóképű Jackson mellett ül a gépen. Az indulást követően azonban kiderül, hogy a nő egy szörnyű terv részévé vált! A férfi társaival együtt merényletre készül, és a végrehajtás sikerének kulcsa nem más, mint Lisa. Ha a lány megtagadja az együttműködést, az apját megölik...
Az idegtépő fordulatokkal zsonglőrködő film - a minden sikolyt kellően kiemelő - 5.1 - es magyar szinkronnal nézhető végig. Az alkotók természetesen jó pár magyar feliratos extrával is bővítették a DVD-t, a további borzongásra várók legnagyobb örömére. A rendező, a producer illetve a vágó audiokommentárjaiból például megtudhatjuk, hogy eredetileg Sean Penn és Robin Wright Penn játszották volna a főszerepeket. Sőt arról is értesülhetünk, hogy Craven a forgatás idején nősülésre adta a fejét. Az „Így készült a film” werkfilmből kiderül, hogy a stáb hogyan épített fel egy valósághű 737-es Boeinget. A thrillerek forgatásán általában még jobb a hangulat, mint egy komédia készítése közben. Erről tanúskodik a „Bakiparádé” extra, amelyből egyértelművé válik, hogy minden ijedtséget követ egy poén. Végül egy alapos kisfilmet is láthatunk a rendező munkamódszeréről, a „Wes Craven – Egy új típusú thriller” című extrában.
A Sikoly sorozat direktora ezúttal új magasságokba emeli a feszültséget ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló