Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Büszkeség és balítélet DVD Keira Knightley-val

2006.07.17. 20:55 | szerző: Dino | kategória: DVD

Udvarolni tudni kell. Ha az először illetve újra próbálkozóknak eddig mégsem sikerült kellő ismeretekre, rutinra szert tenni ebben a tárgyban, azok most a Büszkeség és balítélet DVD segítségével alaposan kiművelhetik magukat és pótolhatják hiányzó tudásuk. A július 18-án megjelenő kiadvány számtalan extrája közül mindenkinek csak ajánlani lehet a randizás szabályairól szóló kisfilmet. Mélyreható, szívhez szóló tanácsokat fejtenek ki a benne megszólalók az illedelmes, kedves és természetesen sikeres széptevési módszerekről. A példák 18. századiak, ám ma is frissnek hatnak, hasznosak és aranyosak. A szerelmek és félreértések eme klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliában bontakozik ki. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes - és lehetőleg rangos - férfiú mellett.
A jó eszű és éles nyelvű Elizabeth azonban többet akar, mint testvérei és máris kezdődik a nemek ádáz csatája...
Közelebbről is megismerhetjük a főszereplő famíliát, a „Bennet család” című extrában. A színészek elemzik benne karaktereiket és szolgálnak pár jó tanáccsal a hozzájuk hasonlító nézőknek. A népszerű írónő legendás sorsa kerül reflektorfénybe a „Jane Austen élete és kora” kisfilmben. Megtudhatjuk, hogyan szőtte bele a vele történt eseményeket regényhősei kalandjaiba. A korabeli képekkel illusztrált extrában megismerkedhetünk az életével, írói technikájával és nagy szerelmével is. „A XIX. század ruhái, ékszerei és bútorai” extrában egy fantasztikus képgalériát lapozhatunk végig. Gyönyörködhetünk a hajtűk, brossok, nyakláncok, komódok, asztalok, kárpitok és díszes kelengyék forgatagában. A gyűjtemény egyébként a londoni V&A galériában élőben is láthatóak. Alaposan kiművelhetjük magunkat az „Interaktív családfa” átböngészésével. Lehull a lepel a Bennet család ágas – bogas rokoni kapcsolatairól, csak győzze az ember felfogni a tekervényes családi viszonyokat. A lemez vége egy igazi különlegességet tartogat. Az amerikai piacon egy bővített befejezéssel került a mozikba a film. Ez az alternatív befejezés is helyet kapott a DVD-n, amely édes pillanatokat tartogat a Keira Knightley rajongóknak. A „Forgatási napló” nem hagyományos werkfilm. A Bennet lányokat játszó színésznők bohókás, szertelen és nevetéstől hangos útikalauza a kulisszák mögé. Öt palotában nézhetünk körül az interaktív kastélybemutató extra bekapcsolásával. A fészertől a harangtoronyig mindenhová beleshetünk, és lakberendezési ötleteket nyerhetünk. A rendező audiókommentárjából pedig minden apró, az előző filmekből esetleg kimaradt forgatási eseményről értesülhetünk. A film egyébként 5.1-es magyar szinkronnal és választható magyar felirattal is végignézhető.
Jane Austen romantikus, szellemes és szatirikus regényének 65 év után ez az első mozis adaptációja. Kétségkívül az egyik leghatásosabb. A tüneményes Keira Knightley, az örök Casanova Donald Sutherland és a James Bond állandó kerékkötője Judy Dench gondoskodik róla, hogy két óra színtiszta szórakozásban és elmés tanulásban legyen részünk. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló