Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Oscar-díjat Scorsesenek!

2006.09.02. 17:37 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Miben hasonlít Martin Scorsese Orson Wellesre, Alfred Hitchcockra vagy Stanley Kubrickra? A leginkább talán abban, hogy ők azok a rendezők, akik úgy váltak filmtörténeti jelentőségű alkotóvá, hogy sosem kaptak Oscar-díjat. Martin Scorsese még versenyben van, de a hatvannégy éves rendező már nem reménykedik. Nem is csoda: eddig ötször jelölték a legjobb rendező díjára, a filmjei összesen 59 jelölést kaptak, ő azonban sosem vehette át a díjat.
Sokak szerint a jövő év elején sorra kerülő következő Oscar-ceremónián meg fog változni a helyzet. A tégla (The Departed, hazai bemutató: október 19.) minden ízében olyan film, ami díjat hozhat. Scorsese visszatér kedvenc témájához: fordulatos maffiatöténetet beszél el fantasztikus színészek közreműködésével. A keresztapát Jack Nicholson játssza, aki a saját dialógusait írta is a forgatókönyvben, de partnere Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg és Alec Baldwin is.
A mester azonban úgy tesz, mintha már nem érdekelné a lehetőség.
- Egész életemben filmeket csináltam – nyilatkozta nemrég, amikor az Oscarról kérdezgették. – Nekem ez éppen elég. Díjak? Nem foglalkozom velük. Kivéve, ha megkapom őket. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló