Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Valóban véres gyémánt

2006.09.14. 19:57 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A gyémántipar szorong. A szakma legnevesebb képviselői szerdán egészoldalas hirdetéseket tettek közzé a legnagyobb amerikai lapokban, hogy felhívják a figyelmet: Leonardo DiCaprio új filmje, a Véres gyémánt (Blood Diamond, hazai bemutató: 2007 elején) nem igaz. Vagy legalábbis nem úgy.
Edward Zwick új rendezésében DiCaprio zsoldost játszik, aki Sierra Leonéba csempész fegyvereket – és gyémánttal fizetik. A film azt sugallja, hogy jó néhány afrikai rezsim szerez be fegyvereket és katonákat csempészett gyémántok segítségével.
Az európai és amerikai gyémántkereskedők most attól félnek, hogy a film hatására valami olyasmi indul be, mint ami egy-két évtizeddel ezelőtt a szőrmeipart is alaposan megzavarta – hiszen a történet szerint sosem tudhatjuk, hogy mennyi vér tapad egy ékkőhöz.
A hirdetések — és a hozzájuk kapcsolódó honlap — szerint a filmben ábrázoltak rég megváltoztak. A filmesek – akik egyébként összes nagy akciójelenetüket a helyszínen, Dél-Afrikában és Mozambikban forgatták, azt állítják, az izgalmas képsorok mind igazak is – és a valóságban ritka a happy end. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló