Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szabad-e a muszlimokkal tréfálni?

2006.10.05. 20:20 | Dino | kategória: Mozi

A népszerű amerikai komikus-színész mindig új oldaláról mutatkozik be. Legutóbb Michael Douglasszel bohóckodott az Apósok akcióban c. filmben, most viszont nagyobbat vállalt. Albert Brooks írója, rendezője és főszereplője is egyben az Amin a muszlimok röhögnek (Looking for Comedy in the Muslim World) c. szatírának.
A sztori: főhősünknek Pakisztánba és Indiába kell utaznia, hogy kiderítse: milyen módszerekkel lehet megnevettetni a térség több, mint 300 millió muzulmánját! A kormány csupán egy alapos elemzést kér és méltatlanul magas kitüntetést kínál cserébe.
A munkanélküli Brooks örömmel elvállalja a feladatot. Hatalmas lelkesedéssel utazik a bevetés helyszínére. Munkája során akarva-akaratlanul majdnem háborút robbant ki India és Pakisztán között, de nem kíméli a zsidókat és az Amerikai Elnököt sem...
A filmet először az Egyesült Arab Emirátusokban (Dubaiban) mutatták be és csak idén az USA-ban. Pakisztánban és Indiában még nem – aligha véletlenül. "Az lenne a legnagyszerűbb dolog, ha Ázsiába és Európába is eljutna a film. Tudom, szentimentálisan hangzik, de addig, amíg röhögnek rajtunk vagy velünk, mind barátok vagyunk." – nyilatkozta a színész-rendező.
Az intellektuális humor nagymesterének új filmje november 9-től látható a honi mozik műsorán! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: Paradigma Film

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló