Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Branagh kikosarazta a Witherspoon házaspárt

2006.11.06. 19:40 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Kenneth Branagh, akinek ötödik Shakespeare-adaptációja januárban kerül a hazai filmszínházakba, több szokatlan húzással tette még színesebbé saját Ahogy tetszikét.
Először is a cselekményt helyezte a 16. helyett a 19. századba, majd az Ardennek erdejét álmodta Japánba - igaz, hogy a valóságban a filmet közép-angliai helyszínen forgatták. Meglepő az is, hogy az eredetileg a főszerepekre felkérni kívánt Reese Witherspoon és Ryan Philippe helyett kevésbé befutott színészeket választott. "A forgatás különben csodásan sikerült - nyilatkozta a rendező - annak ellenére, hogy el sem akartam kezdeni, annyira elmélyedtem a japán kultúra kutatásában. Hosszú évekkel ezelőtt, 1990-ben egy kyotói kőkertben született meg bennem az ötlet, hogy Japánba kell helyeznem a történetet, nem csoda, hogy most alig tudom elhinni, hogy elkészült! Örökérvényű bölcsessége, a bájos romantikája, és játékossága teszi az egyik legnépszerűbb Shakespeare darabbá a közönség számára. Színházban sokszor megéltem, milyen felemelő hatással van az emberekre. És most íme, itt a filmes változat!"
Hamarosan a magyar nézők is eldönthetik, bevált-e az út, ahogy Branagh-nak tetszik. (A film magyarországi bemutatója: 2007. január 4.) ■

Forrás: Best Hollywood

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló