Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Brooks hadat üzen Amerikának

2006.11.24. 19:24 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A népszerű amerikai komikus, Albert Brooks eddig is éles nyelvéről volt híres, de a minap valószínűleg eddigi legmegdöbbentőbb kijelentéseit tette új filmje kapcsán.
Mint ismeretes, az Amin a muszlimok röhögnek (Looking for Comedy in the Muslim World) c. szatíra író-rendező-főszereplőjeként a Közel-Keleten forgatott, és egyáltalán nincs megelégedve filmje amerikai fogadtatásával. „Nem kívánom megnevezni, hogy mely érdekcsoportok, de többen is hadat üzentek a filmemnek. Csak azért, mert az átlagosnál egy kicsit bátrabb és hangosabb, sőt, még Amerika-kritikát is meg merészelek fogalmazni benne.” – nyilatkozta a minap Brooks, akinek mozifilmje (valószínűleg a republikánus lobbinak is „hála”) csak a liberális nagyvárosokban került bemutatásra.
„Mindössze arról akartam elmesélni egy történetet, hogy milyen is a népek egymás mellett élése, illetve miért van még a 21. században is bábeli zűrzavar. Erre bekövetkezett, amire nem számítottam: saját hazámban is káosz van a fejekben!” – mondja csalódottan Brooks, akit azért valószínűleg valamelyest kárpótol, hogy az USÁban nemrégiben megjelent DVD hatalmas siker, és a filmet máris sokan kultkedvencként tartják számon.
Az Amin a muszlimok röhögnek november 9-től látható a honi művészmozik műsorán! ■

Forrás: Paradigma Film

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló