Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese

2006.11.27. 11:49 | Dino | kategória: Játék

A szigetszentmiklósi Petróczi Donát nyerte a FIFA Interaktív Világkupa hazai döntőjét, és ezáltal jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a 2006. december 9-én Amszterdamban, Hollandiában megrendezésre kerülő FIFA Interactive World Cup (FIWC) világbajnoki döntőn.
Összesen 240 FIFA rajongó vett részt a budapesti FIWC selejtezőn, amelyet november 25-26-án tartottak a Pólus Centerben. A résztvevők nagy számát tekintve a hazai forduló magasan kiemelkedik a nemzetközi eseménysorozat eddigi fordulói közül. A versenyzők között szinte minden korosztály képviseltette magát, hiszen a legfiatalabb játékos 8, a legidősebb pedig 50 éves volt. A szombati versenynapon összesen 424 meccset játszottak a résztvevők, ezek eredményei alapján a 64 legügyesebb játékos jutott a vasárnapi döntőbe. A kupa 3 dobogós versenyzője indulhat az Amszterdam-i világbajnoki döntőn.
A hétvége során számos híresség is meglátogatta a rendezvényt. Szombaton Harsányi Levente és az FIWC műsorvezetője, Bella Levente nyitották meg az eseményeket egy izgalmas nyitómeccs keretében. Vasárnap a helyszínre érkezett Hajdú B. István sportkommentátor is, aki hazai neves focistáink, Ilyés Dániel (REAC), Vermes Krisztián (UTE), Tisza Tibor (UTE) és Kőhalmi András (UTE) Xbox 360-on játszott meccsének történéseit kommentálta a résztvevők számára.
Petróczi Donát a két másik dobogóssal, Szénégető Dáviddal és Juhász Ádámmal együtt fődíjként egy-egy Xbox 360 konzolt vihetett haza, emellett mindhárman térítésmentesen elutazhatnak Amszterdamba, ahol csatlakozhatnak a világ minden tájáról érkező többi döntőshöz: itt az interaktív labdarúgók krémjét képviselő 128 játékos fog megküzdeni egymással a FIFA Interactive World Player 2006 címért és a 20 000 dolláros pénzdíjért. Az új lebonyolításban megrendezett döntőben az idei év győztese összemérheti tudását a legutóbbi két év FIFA Interactive World Cup tornáinak döntőseivel is. A döntőben győzedelmeskedő játékos részt vehet a december 18-án Zürichben tartandó FIFA World Player gálán, ahol lehetősége lesz találkozni a világ legjobb férfi és női labdarúgóival.
Petróczi Donát elmondta: „Nagyon örülök, hogy megnyertem a FIFA Interaktív Világkupa kvalifikációs versenyét. Idén már harmadik alkalommal jutottam be a legjobb négy közé, és fantasztikus érzés, hogy végre sikerült a dobogó legfelső fokán végeznem. Alig tudom elhinni, hogy én fogom hazámat képviselni Amszterdamban a FIFA Interactive World Cup világbajnoki döntőjében. Bízom benne, hogy én hozhatom majd haza a fődíjat.”
A FIFA Interactive World Cup, amely a világ FIFA által jóváhagyott egyetlen nemzetközi videojáték-tornája, az EA vadonatúj, Xbox 360 és Xbox Live rendszereken elérhető EA SPORTS FIFA 07 játékával zajlik a virtuális focipályákon. Tavaly az angol Chris Bullard nyerte a verseny, aki az Xbox Live-on keresztül nevezett a versenyre. A 2006-os fordulón a magyar tehetség, Mokos Gábor is jelentős sikereket könyvelhetett el, hiszen az európai döntőn második helyezést ért el.
A FIFA Interactive World Cup versennyel kapcsolatban további információ a www.fifa.com vagy a www.electronicarts.hu/fiwc címeken található. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese
Megvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyerteseMegvan a FIFA Interaktív Világkupa hazai kvalifikációjának nyertese

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló