Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Mickey Rooney akciója a múzeumban

2006.12.09. 09:44 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Mickey Rooney valószínűleg a világ legidősebb akciósztárja. A színészlegenda gyerekként kezdte filmes pályáját: mire 14 éves korában az MGM szerződtette, már több mint 50 némafilm volt mögötte: a harmincas-negyvenes években számtalan nagysikerű musicalben és vígjátékban játszott gyerekszerepet, igen sokszor Judy Garlanddal az oldalán.
De 86 évesen sem pihen a babérjain: legújabb szerepében Ben Stiller és Robin Williams partnere az Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, hazai bemutató: január 18.) című vígjátékban: és még az akciódúsabb jelenetek forgatásakor sem kért felmentést.
– Van minden ebben a filmben, amiben boldogan benne voltam – nevet az örökifjú színész. – A filmben életre kelnek a múzeumi tárgyak, jön Attila, a hun vezér, érkezik néhány ősember, aztán egy mamut meg egy dinoszaurusz. Ez mind vicc volt nekem. Amikor Bennel (mármint: Ben Stillerrel) kellett bunyóznom, azt is boldogan megcsináltam. De az egyik jelenetben, egy szökevény múmia nyomában fel kellett volna szaladnom egy lépcsőn: na azt nem vállaltam: ott kaszkadőrt kértem. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló