Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A leghíresebb szatír - A Faun labirintusa

2007.01.24. 18:42 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A filmtörténet celebrity faunja ez idáig kétségkívül Pán Péter volt. Mégsem a gyerek pánt jelölte az Akadémia Oscar-díjra, hanem Guillermo del Toro Faunját, aki sokkal több hasonlóságot mutat a görög mitológia csibész istenével. A Faun labirintusa (Pan's Labyrinth) hat Oscar jelölést tudhat tegnap óta magáénak, köztük a legjobb eredeti forgatókönyvét és a legjobb filmét a külföldi filmek kategóriájában Mexikó számára. Nem véletlenül: del Toro hátborzongató, felnőtteknek írt meséje üdítő vérátömlesztés a hollywoodi filmpiac számára. A kérdésre, hogy honnan ered vonzalma a sötét témák iránt, a rendező a következő választ adta: "Tele van a fejem ilyesmivel. Erőszakos országban cseperedtem fel. Az egyik legelső dolog, amit láttam egy utcai verekedés volt - egy pasas üveggel ütlegelt egy másikat. A kép élesen bennem maradt, mert az üveg nem törött el. Újra és újra lesújtott... egy filmben már rég ripityára ment volna. Most aztán beleraktam a filmembe."
A Faun labirintusa del Toro az emberiségről alkotott képét tárja a néző elé nem könnyen felejthető módon. A filmet március 8-tól vetítik a hazai mozik. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.