Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Magyarországra látogat Csupó Gábor

2007.02.04. 12:15 | Dino | kategória: Mozi

A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor február közepén hazánkba látogat legújabb filmjének, a Híd Terabithia földjére című fantáziajáték mozis bemutatójára.
Csupó 1975-ben, 23 éves korában hagyta el az országot azzal a titkos vággyal, hogy olyan animációs stúdiót alapítson, amelyet akkor itthon még képtelenség lett volna, hiszen nálunk még magánvállalkozások nem léteztek. Először Svédországban animátorkodott, ahol megismerte ott nyaraló Arlene Klasky-t, s vele Los Angelesbe, a filmgyártás és az animáció központjába költözött 1979-ben. Két évvel később már saját stúdiót alapítottak, és nevükhöz többek között olyan – Magyarországon is befutott – rajzfilmek kötődnek, mint a Simpson család vagy a Fecsegő tipegők.
Gábor ez évben elkészült első élőszereplős alkotásával, a Híd Terabithia földjére filmmel, amelyet a hazai mozik – nagyon közel az amerikai bemutatóhoz – február 22-étől játsszák majd. A forgalmazó SPI meghívta az animációs gurut Magyarországra, hogy részt vehessen filmje hazai debütálásán, s a rendező készséggel tett eleget a felkérésnek: „Nagy örömmel jövök Magyarországra – mondta Gábor –, sőt ha van rá lehetőség, a családomat is hoznám magammal.” ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló