For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Magyarországra látogat Csupó Gábor

2007.02.04. 12:15 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A magyar származású amerikai rajzfilmes művész, producer és zenész, Csupó Gábor február közepén hazánkba látogat legújabb filmjének, a Híd Terabithia földjére című fantáziajáték mozis bemutatójára.
Csupó 1975-ben, 23 éves korában hagyta el az országot azzal a titkos vággyal, hogy olyan animációs stúdiót alapítson, amelyet akkor itthon még képtelenség lett volna, hiszen nálunk még magánvállalkozások nem léteztek. Először Svédországban animátorkodott, ahol megismerte ott nyaraló Arlene Klasky-t, s vele Los Angelesbe, a filmgyártás és az animáció központjába költözött 1979-ben. Két évvel később már saját stúdiót alapítottak, és nevükhöz többek között olyan – Magyarországon is befutott – rajzfilmek kötődnek, mint a Simpson család vagy a Fecsegő tipegők.
Gábor ez évben elkészült első élőszereplős alkotásával, a Híd Terabithia földjére filmmel, amelyet a hazai mozik – nagyon közel az amerikai bemutatóhoz – február 22-étől játsszák majd. A forgalmazó SPI meghívta az animációs gurut Magyarországra, hogy részt vehessen filmje hazai debütálásán, s a rendező készséggel tett eleget a felkérésnek: „Nagy örömmel jövök Magyarországra – mondta Gábor –, sőt ha van rá lehetőség, a családomat is hoznám magammal.” ■

hozzászólások (0)

további hírek

Square Enix akció a Steamen, Bandai Namco a Humble Store-ban

Ezen a hétvégén a két japán kiadó játékait lehet olcsón begyűjteni.

JátszóDome: videón a Husk első órája

A Twin Peaks és a Silent Hill hangulatát ígérték a fejlesztők.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands gépigény és nyílt béta

Jövő hétvégén tartja a nyílt bétát a Ubisoft, amelyhez részletes gépigényt is mellékeltek.

JátszóDome: ilyen a Sniper Elite 4 első fél órája

Még frissen, ropogósan belekezdtünk a Rebellion sorozatának új epizódjába.

JátszóDome: Resident Evil 7 - itt a vége

Utolsó részéhez ért a végigjátszás.