Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A héten jelenik meg magyar szinkronnal az új Harry Potter játék

Több mint félszáz magyar színész dolgozott a szinkronon.

2007.06.27. 12:24 | szerző: Retee | kategória: Játék

A pénteken megjelenő Harry Potter és a Főnix Rendje videojáték szinkronizálásával az Electronic Arts a magyar játékipar eddigi legnagyobb lokalizációs tevékenységét tudhatja maga mögött. A játék magyar nyelvű lokalizációján összesen közel száz ember dolgozott, a játék karakterei 69 szinkronszínész segítségével szólalnak meg magyarul. A Harry Potter videojáték sorozat első magyar nyelvű része a mozifilm premierjét két héttel megelőzve, 2007. június 29-én jut el a hazai Potter rajongókhoz. A játék Nintendo Wii, Playstation 3, és Xbox 360 új generációs konzolokra, Playstation 2 platformra, valamint PSP, Nintendo DS, Nintendo Game Boy Advance kézikonzolokra és PC-re lesz elérhető, melyek közül a PC-s, a PlayStation 2-es és a Xbox 360-as verzió kap magyar szinkront. A magyar lokalizáció egyik legfőbb érdekessége, hogy a játék karaktereinek a filmből már megismert szinkronszínészek adták hangjukat, ezzel is tovább fokozva a játék filmszerűségét. A munkában a Harryt és két barátját „megszemélyesítő” Gacsal Ádámon, Szabó Lucán és Berkes Bencén kívül olyan ismert szinkronszínészek vettek részt, mint Andresz Kati, Forgács Gábor, Gergely Róbert, Kállói Molnár Péter, Kecskés Karina, Makay Sándor vagy Tahi Tóth László.
„A film és a játék közti kapcsolatot tovább erősíti a filmbeli szinkronszínészek szerepeltetése. A játékélmény pedig igazán teljessé válik azzal, hogy a tökéletes képi megjelenítés mellett az ismert hangok szólalnak meg a játékban. Reméljük, a hazai Harry Potter rajongótábor akkora örömmel fogadja az első magyar részt, mint amilyen lelkesedéssel mi készítettük” – mondta Kováts Tamás az Electonic Arts Hungary PR és Event managere. ■

Harry Potter and the Order of the Phoenix
A legutóbbi Harry Potter and the Order of the Phoenix cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.