Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Pitt és a hosszú címek

Nem szokványos címen kerül a mozikba Dominik filmje.

2007.11.18. 16:29 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A rendezők küzdenek a filmekért: egy-egy komolyabb megbízást Amerikában is titkos egyezségek, árulások, nyomulások előznek meg. Andrew Dominik azonban más, mint a kollégái. Ebben is.
– Szeretnék még filmet csinálni, de biztosan nem mostanában – nyilatkozta nemrég. – A filmkészítés nehéz meló, és engem nagyon megvisel. Tudom, hogy Ridley Scott legfeljebb két hét szünetet tart két forgatás között, de el sem tudom képzelni, hogyan nem őrül bele. Reggel ötkor kell kelni, és az esetek 90%-ban mégsem az a végeredmény, amiért az egészet elkezdte az ember. Szörnyű.
Dominik hét évvel ezelőtt készítette el első filmjét Chopper – A kegyetlen címmel, mely nagy kritikai visszhangot váltott ki, ám ő nem lovagolta meg a sikert. Hosszú szünet után látott neki következő művének, melynek még a címe is szokatlan: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, hazai bemutató: 2008. február). A melankolikus western főszereplője és producere Brad Pitt, aki „élete legjobb és legkülönösebb forgatásának” nevezte az új-zélandi rendező társaságában töltött időt. De semmi kétség, Pitt saját maga is szereti a különös dolgokat. Talán ezért volt a színészi szerződésének egyik első pontja, hogy a film címét sem az executive producerek sem a stúdió nem változtathatja meg. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló