Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

VIII. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny

Idén is megrendezik a nemzetközi versenyt.

2007.12.13. 00:06 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

A Challenge24 idén újra megnyitja kapuit a kihívást kereső programozók előtt, hogy képességeiket és tudásukat egy rangos versenyen mérhessék össze. A VIII. BME Nemzetközi 24-órás Programozóverseny a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre.
A háromfős csapatok 2008. február 17-ig interneten keresztül, a www.challenge24.org weboldalon jelentkezhetnek, amit február 24-én az első forduló, egy online erőpróba követ. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe.
A döntő időpontja 2008. május 2-4. Minden résztvevő saját számítógéppel indulhat, a technikai háttér és teljes ellátás biztosított. Nincs megkötés a használt hardverre, szoftverre és segédanyagokra vonatkozóan, de a verseny alatt tilos minden külső segítség igénybevétele. A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják, így a tavalyihoz hasonlóan érdekes megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára.
A verseny rangjához és színvonalához a támogatók, valamint az általuk felajánlott 5000 eurós összdíjazás járulnak hozzá. Az összesítésben legtöbb pontot összegyűjtő csapat viheti haza a vándorkupát és a fődíjat.
A szervezők az eddigi hagyományokhoz híven ebben az évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A tavalyi verseny döntőjén 10 ország - Egyesült Államok, Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia, Svédország, Szerbia és Ukrajna - programozói vettek részt, akik felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló