Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bajban a Godfather játék?

Mario Puzo már az első részért sem kapott semmit, a fia perel.

2008.06.19. 21:29 | szerző: Retee | kategória: Játék

Tegnap jelentettük, hogy az Electronic Arts a negatív fogadtatás ellenére is folytatni kívánja a The Godfather játékot, sőt, valószínűleg már dolgoznak is a második részen. Némi problémát jelenthet viszont egy per, amely akár keresztül is húzhatja számításaikat, hiszen közvetlenül érinti az első részt, illetve annak pénzügyi oldalát. Az EA ugyanis természetesen nem ingyen kapta meg a Keresztapa licenszeit, hanem szép summát fizetett a Paramount kiadónak érte, akik viszont hogy, hogy nem, de elfelejtettek ebből bizonyos részt továbbítani a Puzo családnak. Egy 1992-es szerződés szerint ugyanis minden a Keresztapát felhasználó audio-vizuális műből adott százalék jár Mario Puzonak, illetve mivel ő már nem él, így fiának, Antonionak. Hogy pontosan kinél akadt el az összeg, azt még nem lehet tudni, azt viszont igen, hogy Antonio Puzo a bíróságra vitte az ügyet, és 1 millió dolláros károkozásért perel. ■

The Godfather II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Godfather II

hozzászólások (3)

Razor03
Razor03 2008.06.20. 11:20
Nem kár ezért a játékért, remélem megbukik a projekt (|:-{ >:-]. Mafia 2 hozza, amit hozni kell :).
vanhelzing
vanhelzing 2008.06.20. 12:32
Nekem tetszett az első rész is remélem a második ilyen hülyeségen nem fog elbukni.
balays82
balays82 2008.06.20. 13:24
Őszintén szólva én ezt nem értem. Ha az EA a Paramount-nak fizetett a jogokért, akkor kétlem, hogy egy esetleges per bármilyen hatással lenne rájuk. A Puzo család a Paramount-al áll szerződésben nem az EA-vel. Egyedül a filmstúdiótól követelhetnek részesedést az EA által már kifizetett jogdíjból. Ez sem tűnik többnek egyszerű marketingfogásnál.

Másrészről viszont olyan nagyon nem rázott meg a hír, mivel az első rész is kb. fél óráig volt fenn a gépemen. Ősszel meg úgyis kiadják ismét a Keresztapa trilógiát DVD-n, mellette ez nem nagyon fog hiányozni.
ajánlott olvasnivaló