Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rhianna Pratchett lett a Mirror’s Edge írója

Terry Pratchett lánya ismét a játékok világában bizonyíthat.

2008.07.25. 18:09 | szerző: Retee | kategória: Játék

A DICE, az Electronic Arts stúdiója bejelentette, hogy a történet szerzője, Rhianna Pratchett írja meg a Mirror’s Edge, az izgalmas FPS játék forgatókönyvét. Pratchett új hőse, Faith konzolcowboy egy olyan világban, amelyben a kommunikációs csatornák szoros megfigyelés alatt állnak, a mozgásszabadság pedig gyakorlatilag megszűnt. Amikor Faith húgát ártatlanul megvádolják egy gyilkossággal, a főhős a város egy rossz részén találja magát, szemben a törvénnyel.
„Nagyon lelkesek vagyunk, hogy Rhianna dolgozza ki a történetet, a hátteret és Faith alakját” - nyilatkozta Owen O’Brien, a DICE vezető producere. „Nagy szerencsénk van vele, ő ugyanis nemcsak író, de gyakorlott játékos is, így szerepe létfontosságú a Mirror’s Edge megteremtésében.”
Pratchett már tíz éve a videójáték-ipar megbecsült tagja, aki a Next-Gen.Biz szavazása szerint az iparág 100 legbefolyásosabb hölgyei közé tartozik. Több, első vonalbeli játékon dolgozott, például a részt vett a Heavenly Sword és az Overlord készítésében is, amely BAFTA nevezést nyert, valamint magkapta a Develop Awardot (Fejlesztésért járó díjat) történetéért, karaktereiért és az általa képviselt új szellemi tulajdonért. A hölgy amúgy annak a Terry Pratchettnek a lánya, akit angol fantasy-íróként ismerhetünk, az ő nevéhez fűződik például a Discworld (Korongvilág) sorozat is. ■

Mirror's Edge
A legutóbbi Mirror's Edge cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!