Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

GTA IV elképesztő hibák - megoldások!

Bugoktól hemzseg az első kiadás.

2008.12.04. 13:42 | szerző: Retee | kategória: Játék

Nagyon vártuk, és valószínűleg a RockStar is próbált sietni, hogy minél hamarabb kiadhassa a Grand Theft Auto negyedik részét, ám ennyire talán nem kellett volna... A napokban megjelent szoftver ugyanis rengeteg játékost kerget az őrületbe, tekintve hogy hemzseg a hibáktól, amely miatt sokaknak elindulni se nagyon hajlandó. Az első "háborús-vonal" a másolás elleni védelem, a DRM, amelynél valamit nagyon elcseszhettek, hiszen tömegesen számolnak be arról a játékosok, hogy problémázik a hadverekkel - ez elsősorban az ATI kártyák tulajait érintheti, de az NVIDIA-sok sem nyugodhatnak meg addig, míg túl nem jutnak rajta. Ez viszont csak az első "helyszín", ahol problémák adódhatnak, mivel utána még magának a játéknak sem árt elindulnia... Windows XP alatt gyakori hiba lehet a "RMN40" hibaüzenet, de a Vistásokat sem kíméli a program (legalább senkit sem diszkriminál). A felháborodott gamerek amúgy reptében megválasztották a GTA 4-et "minden idők legproblémásabb" játékának, erre pedig valószínűleg a RockStar sem túl büszke. A pontos hibák listája irtózatosan hosszú, most viszont ismertetünk néhányat (megoldással együtt) a gyakoribbak közül: Fontos! A kiadó közlése szerint a jelenlegi legjobb driverek a játékhoz: nVidia - 180.48; ATi - 8.11

  • RMN40 hibaüzenet: Windows XP alatt előforduló probléma, azt jelzi, hogy nincs feltepelítve a Windows Service Pack 3! Installálás és a gép újraindítása után megoldódik a helyzet.
  • RMN20 hibaüzenet: Windows Vista alatt előforduló probléma, ami azt jelzi, hogy nincs feltelepítve a Windows Service Pack 1! Installálás és a gép újraindítása után megoldódik a helyzet.
  • Sötét, hibás textúrák: rossz a videókártya által használt driver. Nem lesz egyszerű menet. Első lépésben uninstalláljuk a jelenlegi drivert, majd töltsük le a DriverSweepert. Ha ezzel megvoltunk, indítsuk újra a gépet csökkentett módban, itt nyomjuk be a programot, és szedessük ki vele a megmaradt fileokat, amiket talál (ATI/NVIDIA fül). Ha ez is kész, akkor normál módban telepítsük fel a fent ajánlott driverek valamelyikét.
  • Problémák a Windows Live-val: Nyomás ide, katt a "Download the Latest Update" gombra, telepítés, restart (3 miatyánk).
  • Baj van a hanggal. Főként az integrált hangkártyáknál fordul elő. Nyomás letölteni az új drivert hozzá.
  • Social Club Fatal Error (multiplayer): Windows Vista alatt fordul elő, szükségünk lesz a Microsoft .NET 3.5 (SP1) Framework frissítésre. (google)
  • A játék nem elérhető (This Game is Currently Unavailable): C++ hiba. Tessék letölteni vagy a 32 bites vagy a 64 bites frissítést.
  • Hiba a menüben: Flash probléma, tessék letölteni az új verziót.
  • MMA10 hibakód: a játék indítása előtt jelentkezzünk ki a Social Clubból!

   Hát ennyi lenne egyelőre, na nem azért, mert "csak ennyi" problémával találkozhatunk, hanem mert ezeknek már ismert a megoldása... Na jó, van még egy hivatalos lista is, ezt innen tudjátok letölteni, hasznos lehet, hisz jó tanácsokat ad bizonyos hibakódokra - általánosságban elmondható, hogy a reinstall meg a driverek újratelepítése meghozhatja a várt eredményt. Mindenesetre elég nagy szégyen ez a RockStarra nézve, de reménykedjünk a gyors javításban. Aki esetleg egyéb hibákkal találkozott, és tudja ezek elhárítását, az kérjük írja be ötleteit a fórumba.

  Frissítés: azóta már a csapat is bejelentette, hogy dolgoznak a megoldáson. ■

Grand Theft Auto IV
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto IV

hozzászólások (1)

8989
8989 2012.12.21. 21:01
Tistelt PlayDome

A ara hogy elinduljon a ga 4 van megoldás???? Frissítettem de Grand Theft Auto IV 1.0.1.0 patch-töl egyenkét a Grand Theft Auto IV 1.0.7.0 patch-ig
a nevű honlapon: link: http://patchelj.hu/lista/Grand_Theft_Auto/Grand_Theft_Auto_IV
utána se hajlandó elindulni ERE VAN MEGOLDÁS!!!!!!!

albert.balazs96@citromail.hu
ajánlott olvasnivaló