For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny kilencedszer

Május elején rendezik meg újra a megmérettetést.

2009.01.21. 18:40 | szerző: Madrac | kategória: Egyéb

2009. május 1-3. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. Az extrém kihívásokat kereső programozóknak 2009. február 21-ig van lehetősége, hogy jelentkezzenek Európa egyik legrangosabb versenyére. A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) szervezi a Simonyi Károly Szakkollégium támogatásával, a döntő pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kerül megrendezésre.
A háromfős csapatok 2009. február 21-i jelentkezési határidőig interneten keresztül, a www.challenge24.org weboldalon jelentkezhetnek, amit február 28-án az első forduló, egy online erőpróba követ. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen 2009. május 1-3. között megrendezendő 24 órás döntőbe, ahol a nyeremények összértéke meghaladja az 5000 Eurót.
Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, a szervezők a helyszínen csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják. Ezzel a megközelítéssel oly módon lehet egyenlőséget tenni a csapatok között, hogy mindegyikük a számára leginkább kényelmes körülmények között versenyezhet, természetesen külső segítség igénybevétele nélkül.
A versenyre tavaly 207 csapat nevezett, 5 kontinens összesen 41 országából. Az európai országokon kívül olyan helyekről is regisztráltak, mint Brazília vagy Ausztrália. A tavalyi döntőben egy immáron harmadik éve visszatérő amerikai csapatot is üdvözölhettünk. A szervezők természetesen mindent megtesznek, hogy a versenyzői gárdát idén még tovább bővítsék és egy olyan versenyt rendezzenek, mely minden résztvevő számára felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal fog szolgálni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.