Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Deus Ex 3 - részletek

Érdekességek az akció-RPG harmadik részének világáról.

2009.01.30. 20:16 | szerző: Retee | kategória: Játék

Mint azt már megírtuk, az Eidos a Deus Ex készülő harmadik része kapcsán inkább gondolkozik szerepjátékban, mint sima akcióban, így inkább az igen sikeres első epizódot tekinti alapul, a sok kritikát kapott második helyett. A fejlesztés sajnos nem túl gyors - bár jó munkához idő kell -, de azért időnként kijut egy-egy morzsa a netre is. Jelen esetben egy cseh magazin értesüléseiről számolhatunk be, lássuk:

  • A világot óriásvállalatatok irányítják, melyek erősebbek a különböző kormányoknál is. S pont emiatt puskaporos a helyzet, hisz összeesküvők ezen cégeket állítják szembe egymással.
  • A Black Ops csapat épp azt a kutatólaboratóriumot támadja meg, ahol főhősünk, Adam is dolgozik. Hogy miért, és kinek a megrendeléséből jelentek meg a kommandósok, azt aránylag hamar ki fogjuk deríteni.
  • Adam lakásában sokat tudhatunk meg főhősünk múltjáról is, hisz az egész hát tele lesz képekkel, illetve egy naplóra is számíthatunk.
  • A történet öt jól ismert nagyvárosban zajlik majd, ebből pedig három már ismert: Shanghai, Detroit, és Montreal.
  • A szebbik nem is igen hangsúlyos szerepet kap történetünkben: a különböző leányzók ugyanis - tetteink folyományaként - megpróbálhatnak elcsábítani, de akár el is árulhatnak.
  • Főnökökre, vezetőkre is számíthatunk, akik - szintén döntéseink alapján - ítélnek meg minket.
  • A mesterséges intelligencia harcosai csapatban dolgoznak, amelynek mindig lesz egy vezetője is - ő utasítja és irányítja a többieket.

  Van még egy érdekebb pont, "ő" azonban spoiler-veszélyt rejt magában, ám ha valaki mégis kíváncsi rá, az a hozzászólásoknál - a szöveget kijelölve - elolvashatja. ■

Deus Ex: Human Revolution
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Deus Ex: Human Revolution

hozzászólások (13)

asas01
asas01 2009.01.30. 22:38
Hmmm...erről lemaradtam, úgy tűnik. Rögtön biztatóbb.:D
Csak aztán tartsák is be az ígéreteket, különben sírni fogok és toporzékolni.

McCl@ne: az eleve felejtős, szerintem sokat ne várj tőle. Ha kőkemény RPG-t akarsz igazi sztorival és emlékezetes karakterekkel, akkor Mask of the Betrayer.;-)
McCl@ne
McCl@ne 2009.01.30. 22:52
Már az alapjátékot sem bírtam végigtolni, pedig megvan eredetiben... Nálam kiveri a biztosítékot, hogy van x karakter, abból y egy kocsmában rohad és lépi a szinteket. Ennyi, olyan szinten hazabassza a beleélést, hogy az már fáj, a Mass Effectben és a KoTORban is ezt rühelltem...
asas01
asas01 2009.01.30. 23:01
Erre csak annyit tudok mondani, hogy számomra a NWN 2 egy katasztrófa, az egyik legunalmasabb és egyhangúbb RPG, amivel évek óta játszottam, klisé sztorival, unalmas szereplőkkel és gané játékmenettel. Ehhez képest a MotB bekerül nálam a klasszikusok közé, a PLT, Fallout és BG mellé.:D
Szóval ne hagyd, hogy elrettentsen a borzalom előzmény, teljesen más az egész. Ha jól tudom, ugyanaz a figura írta, aki a Tormentet, érezhető is rajta, engem teljesen magával ragadott a hangulata, a karakterek, a dialógusok, minden.
Az alapjátékot pedig nem kell végigvinni hozzá, beavat a történtekbe, nem maradsz le semmiről. Szerintem adj neki mindenképpen egy esélyt, különben a legjobb szerepjátékról maradsz le a Bloodlines óta.
xeLaR
xeLaR 2009.01.30. 23:03
OFF:
"Emlékezetes karakterek"? A Mask of the Betrayer-ben? Hol? Gann-on kívül nem találkoztam eggyel sem...
asas01
asas01 2009.01.30. 23:07
Nekem mindegyik főbb karakter tetszett, de ez csak ízlés kérdése.:D Hosszú ideje először nem volt olyan érzésem, hogy kényszerből beszélek a társakkal és csak azért járok a kedvükben, hogy később segítsenek. Érdekes volt mindegyikük története, már csak ezért megérte feltornászni náluk a befolyást, ellenben pl az NWN 2-vel, ahol az nyújtotta a legnagyobb kihívást, hogy eldöntsem, melyik idiótát tudom most úgy lerázni, hogy azért ne csapjon agyon az első szembejövő ork csorda.
ajánlott olvasnivaló