Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képek

Bemutatkozik a második kiegészítő.

2009.05.01. 19:12 | szerző: Retee | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt jelentette be az ukrán GSC, hogy a S.T.A.L.K.E.R. megkapja a második kiegészítőjét, mely a Call of Pripyat alcímet viseli. S a Clear Sky nevezetű első expansionnel ellentétben ezúttal nem a Shadow of Chernobyl előtörténetében kutakodhatunk, hanem az alapjáték történései után térhetünk vissza a Zónába. A történet szerint az elátkozott hely felkeltette a környező országok figyelmét is, így azt katonai irányítás alá kívánják vonni, ám a támadó erők első hulláma kudarcot vall, konkrétan eltűnik az összes bevetésre indított helikopter, így persze a tábornokok is rögtön óvatosabbá válnak a bevetéssel kapcsolatban. Úgy döntenek, hogy nem árt, ha némi információt szereznek be a helyszínről, ezért az Ukrán titkosszolgálat egyik tagját küldik oda, „nézzél már körül” style-ban - minket. A Call of Pripyat a Clear Sky-hoz hasonlóan jelentősen át lett dolgozva az alapokhoz képest, így például szinte teljesen megújul az interfész, de a grafikai motor is egy új verzióval dolgozik. Változnak a helyszínek, ezúttal például Pripyatba, Kopachiba, a Jupiter gyárba, vagy épp a yanovi vasútállomásra is eljuthatunk. Keményedik a Zóna, kapunk alvási lehetőséget, a küldetések "kiakasztása" után pedig akármeddig barangolhatunk még a sugárzott területeken. Plusz két új mutáns lénnyel, a Chimerával és a Burerrel is randizhatunk - mindezt elviekben az év legvégén, talán épp karácsonykor. ■

előző
következő
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képek
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képekS.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képek
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

hozzászólások (18)

Z-Master
Z-Master 2009.05.03. 11:43
Azért CS-ben már lehetett "taxizni" egyik pontból a másikba ;-)
Gump
Gump 2009.05.03. 15:40
De unom már olvasni a játékkal kapcsolatban ezt az "egy tár kell egy embernek" dolgot. Veteran fokozaton végigjátszottam a SoC-t és a CS-t is és a végén is lehet fejlövéssel irtani az ellent, amikor exoskeletonban jönnek ellenünk. Francokat kell egy tár egy embernek, célozni kell.
georgee
georgee 2009.05.03. 16:54
jaja, szeritem is hulyeseg ez. par loves es kesz. annyi van a dologban, az elejen plane az upgrade mentes fegyvereknek a szorasa sokkal nagyobb mint amit megszokhatott az ember mas jatekokbol. szamit akkor meg az is milyen a fegyver allapota es stb. en anno pl mindig a pontossagra mentem ha upgraderol volt szo es nem tuzerore mondjuk.
Normen76
Normen76 2009.05.10. 11:51
Aki lehúzta eddig a játékot szerintem az vagy nem tolta végig a Celar Sky-t, vagy egyáltalán nem is töltött el 1-2 óránál többet a világban. Én világ életemben viszolyogtam az FPS játékoktól. Jó párat kipróbálltam, de 2-3 óra játék után mindig meguntam. A STALKER első részéhez nem volt szerencsém, de a Clear Sky-t feldobtam a gépemre. SOHA életemben nem játszottam még ennyire hangulatos és jól megcsinált FPS játékkal.

Akár napi 10-12 órát is képes voltam barangolni a játékban. Nem mondanám hogy feleslegesen sokat kell gyalogolni, hisz minden világban több helyen vannak csomópontok, ahol vezetők segítségével pár rubelért hip-hop lehet utazni nagyobb távolságokba. Az erekjék rendszere, felkutatásuk módjai, beszerzésük technikája nagyon el van találva. Én erre gyúrtam elsősorban :) Kb. 90% ban begyűjtöttem mindent amit lehet, de a legjobb erekjékből mind megszereztem. Nagyon hasznosak és jó taktikai lehetőségek rejlenek bennük.

A frakciókkal történő harc, szövetség színesítik nagymértékben a játékot, és elég jól ki van találva a küldetés rendszer a mellékküldetések bizony szükségesek a jó végigjátszáshoz.

Fegyverek… semmi bajom nem volt velük, figyelembe kell venni mennyire van elhasználódva… ha halál öreg, kopott a muskéta azzal valóban sokat kell puffogtatni az ellenre. De egy sima, egyszerű duplacsövűvel is max 2 lövés az ellen.. persze ha úgy használod ahogy egy duplacsövűt kell… közelről, beleduplázol az arcába :D. Minden fegyvert a rendeltetéséhez méltón kell használni. Realisztikus szerintem az egész. Katona voltam 8 évig… egy sima AK47 essel aki sorozatban lőve eltalál bármit is annak kezet csókolok :) Naná hogy ellőhetsz 1 tárat is mie elesik. Egy tárból jó ha 2-3 lövés odamegy ahova kell ha ész nélkül húzod az eslütő billentyűt. Viszont rövid sorozattal, vagy egyes lövéssel jól lehet aprítani az automata fegyverekkel is. Sorozat lövés, zárt helyen, sűrű ellenség ellen… amúgy értelmetlen. Ez ki is jön jól a játékban.

Specko fegyverek nagyon jól meg vannak konstruálva. Én pl. mindig két fegyót vittem magammal, egyet pontosságra maxolva, egyet tűzerőre. A kereskedés lehetőséggel, pl. ha egy frakcióval már nagy a cimboraság… rövid idő alatt össze szedsz annyi lóvát, hogy az aktuális legkorszerűbb fegyvert maxra fejlesztheted. Persze tudni kell kihez kell menni. Itt is nagy szerepe van, hogy melyik frakcióval vagy barát és kivel ellenség. A páncélzatok változtathatósága is nagyon el van találva.

Összességében egy nagyon jó, hangulatos, sokrétű, taktikát, diplomáciát igénylő FPS-ről van szó. Az biztos, amin megjelenik a 3. rész, go a boltba. Nem mondom, hogy életemben sok játékot vettem meg eredetiben (32 éves vagyok.. jó pár éve PC-zem) de ezt egészen biztosan meg fogom venni :)
R1200GS
R1200GS 2009.05.11. 22:31
A fegyverekkel szerintem nincs minden rendben. Én sem vagyok túlzottan FPS rajongó, a legtöbb amivel játszottam talán még anno a Duke Nukem volt, vagy a Quake 2 multiban, esetleg még az Aliens vs Predator. Most is a gépen FPS játékok közül egyedül a SoC, és CS van fönt. Általában oda figyelek a fegyver állapotára, és próbálok pontosan célozni, nem beleereszteni a vak világba az egész tárat. Eddig nem toltam végig egyik részt sem, kb. egy hete szereztem meg őket eredetiben(azért toltam hosszabb, rövidebb ideig korábban is). Elkezdtem újra CS-t és az egyik ellenfélre közvetlen közelről kilőttem a pisztolyból 3 tárat, és nem pusztult meg, ezt követően a duplacsövűvel tudtam csak elintézni(sima bandita a játék elején). Ez lehet valami hiba, ilyet korábban nem tapasztaltam, de sokszor van az hogy igen rövid távolságból is mellé hord a fegyver. Kifejezetten szeretem a realisztikus játékokat, az is ötletes hogy beragadhat a fegyver, de valahogy nem vagyok kibékülve azzal hogy pontatlanok. De lehet csak én vagyok a béna.
Ettől függetlenül nagyon szeretem ezt a játékot fantasztikus hangulata van. A helyszíneket nagyon jól megcsinálták tulajdon képen emiatt tetszik. Rám sem jellemző hogy eredetiben veszek meg valamit, A Stalkeren, és a Company ofHeroesen kívül nincs is más, ezeket is a multi miatt vettem meg. Bízom abban hogy a következő kiegészítőben már kevesebb hiba lesz, de valószínű hogy azt is meg fogom venni.
ajánlott olvasnivaló