Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képek (Hírek)

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
A legutóbbi S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat cikkek, hírek
6 levél
Válasz 09.05.11. 22:31 #19
R1200GS
A fegyverekkel szerintem nincs minden rendben. Én sem vagyok túlzottan FPS rajongó, a legtöbb amivel játszottam talán még anno a Duke Nukem volt, vagy a Quake 2 multiban, esetleg még az Aliens vs Predator. Most is a gépen FPS játékok közül egyedül a SoC, és CS van fönt. Általában oda figyelek a fegyver állapotára, és próbálok pontosan célozni, nem beleereszteni a vak világba az egész tárat. Eddig nem toltam végig egyik részt sem, kb. egy hete szereztem meg őket eredetiben(azért toltam hosszabb, rövidebb ideig korábban is). Elkezdtem újra CS-t és az egyik ellenfélre közvetlen közelről kilőttem a pisztolyból 3 tárat, és nem pusztult meg, ezt követően a duplacsövűvel tudtam csak elintézni(sima bandita a játék elején). Ez lehet valami hiba, ilyet korábban nem tapasztaltam, de sokszor van az hogy igen rövid távolságból is mellé hord a fegyver. Kifejezetten szeretem a realisztikus játékokat, az is ötletes hogy beragadhat a fegyver, de valahogy nem vagyok kibékülve azzal hogy pontatlanok. De lehet csak én vagyok a béna.
Ettől függetlenül nagyon szeretem ezt a játékot fantasztikus hangulata van. A helyszíneket nagyon jól megcsinálták tulajdon képen emiatt tetszik. Rám sem jellemző hogy eredetiben veszek meg valamit, A Stalkeren, és a Company ofHeroesen kívül nincs is más, ezeket is a multi miatt vettem meg. Bízom abban hogy a következő kiegészítőben már kevesebb hiba lesz, de valószínű hogy azt is meg fogom venni.
1 levél
Válasz 09.05.10. 11:51 #18
Normen76
Aki lehúzta eddig a játékot szerintem az vagy nem tolta végig a Celar Sky-t, vagy egyáltalán nem is töltött el 1-2 óránál többet a világban. Én világ életemben viszolyogtam az FPS játékoktól. Jó párat kipróbálltam, de 2-3 óra játék után mindig meguntam. A STALKER első részéhez nem volt szerencsém, de a Clear Sky-t feldobtam a gépemre. SOHA életemben nem játszottam még ennyire hangulatos és jól megcsinált FPS játékkal.

Akár napi 10-12 órát is képes voltam barangolni a játékban. Nem mondanám hogy feleslegesen sokat kell gyalogolni, hisz minden világban több helyen vannak csomópontok, ahol vezetők segítségével pár rubelért hip-hop lehet utazni nagyobb távolságokba. Az erekjék rendszere, felkutatásuk módjai, beszerzésük technikája nagyon el van találva. Én erre gyúrtam elsősorban Kb. 90% ban begyűjtöttem mindent amit lehet, de a legjobb erekjékből mind megszereztem. Nagyon hasznosak és jó taktikai lehetőségek rejlenek bennük.

A frakciókkal történő harc, szövetség színesítik nagymértékben a játékot, és elég jól ki van találva a küldetés rendszer a mellékküldetések bizony szükségesek a jó végigjátszáshoz.

Fegyverek… semmi bajom nem volt velük, figyelembe kell venni mennyire van elhasználódva… ha halál öreg, kopott a muskéta azzal valóban sokat kell puffogtatni az ellenre. De egy sima, egyszerű duplacsövűvel is max 2 lövés az ellen.. persze ha úgy használod ahogy egy duplacsövűt kell… közelről, beleduplázol az arcába . Minden fegyvert a rendeltetéséhez méltón kell használni. Realisztikus szerintem az egész. Katona voltam 8 évig… egy sima AK47 essel aki sorozatban lőve eltalál bármit is annak kezet csókolok Naná hogy ellőhetsz 1 tárat is mie elesik. Egy tárból jó ha 2-3 lövés odamegy ahova kell ha ész nélkül húzod az eslütő billentyűt. Viszont rövid sorozattal, vagy egyes lövéssel jól lehet aprítani az automata fegyverekkel is. Sorozat lövés, zárt helyen, sűrű ellenség ellen… amúgy értelmetlen. Ez ki is jön jól a játékban.

Specko fegyverek nagyon jól meg vannak konstruálva. Én pl. mindig két fegyót vittem magammal, egyet pontosságra maxolva, egyet tűzerőre. A kereskedés lehetőséggel, pl. ha egy frakcióval már nagy a cimboraság… rövid idő alatt össze szedsz annyi lóvát, hogy az aktuális legkorszerűbb fegyvert maxra fejlesztheted. Persze tudni kell kihez kell menni. Itt is nagy szerepe van, hogy melyik frakcióval vagy barát és kivel ellenség. A páncélzatok változtathatósága is nagyon el van találva.

Összességében egy nagyon jó, hangulatos, sokrétű, taktikát, diplomáciát igénylő FPS-ről van szó. Az biztos, amin megjelenik a 3. rész, go a boltba. Nem mondom, hogy életemben sok játékot vettem meg eredetiben (32 éves vagyok.. jó pár éve PC-zem) de ezt egészen biztosan meg fogom venni
1989 levél
Válasz 09.05.03. 16:54 #17
georgee
jaja, szeritem is hulyeseg ez. par loves es kesz. annyi van a dologban, az elejen plane az upgrade mentes fegyvereknek a szorasa sokkal nagyobb mint amit megszokhatott az ember mas jatekokbol. szamit akkor meg az is milyen a fegyver allapota es stb. en anno pl mindig a pontossagra mentem ha upgraderol volt szo es nem tuzerore mondjuk.
Hiába, ha az egyetlen hang lakásodban a merevlemez olvasófejének percegése, hiába, mert nincs csajod...
5216 levél
Válasz 09.05.03. 15:40 #16
Gump
De unom már olvasni a játékkal kapcsolatban ezt az "egy tár kell egy embernek" dolgot. Veteran fokozaton végigjátszottam a SoC-t és a CS-t is és a végén is lehet fejlövéssel irtani az ellent, amikor exoskeletonban jönnek ellenünk. Francokat kell egy tár egy embernek, célozni kell.
20366 levél
Válasz 09.05.03. 11:43 #15
Z-Master
Azért CS-ben már lehetett "taxizni" egyik pontból a másikba
1421 levél
Válasz 09.05.02. 23:20 #14
Drake94
Igazad van, hatalmas játék, most is a SoC-ot tolomA Clear Sky még "beszerzésre" vár, de bízok benne, mint ahogy ebben a kiegben is.

szerk:szedem le az Oblivion Lost modot.
"Az élet nemi érintkezés során terjedő fertőzés, melynél a halálozási arány 100%"
559 levél
Válasz 09.05.02. 23:16 #13
Tötyi
Az még hagyján, hogy egy tár kell egy embernek, személy szerint sokkal jobban idegesített a fegyverek viselkedése: sokszor pár méterről is képes volt mellémenni a lövés, hiába célozgattam az ipse fejét. Meglehetősen dühítő volt, főleg, hogy a távcsöves fegyverek is hasonlóképpen viselkedtek.
A másik, ami miatt beleuntam, az az irtó sok gyaloglás volt. Ha nem akartak beletenni járműveket, akkor egy Fallout 3 féle "ponthoz ugrásos" rendszerrel könnyíthettek volna a dolgon. Ráadásul mióta az kijött, a poszt-apokaliptikus játékok számára azért elég magas lett a mérce -még akkor is, ha tudom, hogy nem u.a. a két játék stílusa/műfaja-, és S.T.A.L.K.E.R. nálam szép lassan eltűnt a süllyesztőben.
"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
2643 levél
Válasz 09.05.02. 22:54 #12
neumark
Engem az alapjáték a hangulata, a története és a feeling-je miatt rohadtul elvarázsolt. Sajnos nem tudtam kitolni, mert a vasam már vagy 4-5 éves és egy idő után játszhatatlanná válik a game a rengeteg szaggatástól. A Clear Sky-al már meg se próbálkoztam. Nem sokára talán összejön egy jó konfigra és akkor viszont kijátszom őket. Ezért is örülök, hogy jön most egy újabb kiegészítő. Lesz majd mivel nyomatni, ha jobb erőmű lesz végre a seggem alatt.
11699 levél
Válasz 09.05.02. 22:37 #11
.:[Kain]:.
nemtom, ez a stalker húzás-nyúzás meddig él még, milyen eladásai vannak a kiegeknek, nekem speciel már semmit nem mondd, nem mozdul meg bennem semmi miatta, sztem túl későn adták ki már az alapjátékot is és még így is félkészen és mióta kétszer végigtoltam már semmi kedvem visszatérni a radioaktivitástól ultrabugos környezetbe, meg kiaknázatlan játéktérbe, a sok sétafikálásba, járműveket lehet egyáltalán már vezetni? sivár és hangulattalan helyszínekkel untatnak benne jobbra-balra. inkább kidolgoznának már egy új részt, amiben megvalósítják a felét annak, amit akartak az elsőben.
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
4178 levél
Válasz 09.05.02. 17:59 #10
U.R.H.
Így Igaz. Oblivion Lost Mod-ot mindenkinek!
Évvégén meg jön a másik nagy királynak ígérkező mod: Lost Alpha Project.

Egyébként én se vagyok nagy Mod hívő.
12314 levél
Válasz 09.05.02. 17:53 #9
vortób
Én nem vagyok mod hívő, de az Oblivion Lost tényleg egészen zseniális lett, mindenkinek ki kell probálnia. Agyatlan hentből átmegy a játék túlélő horrorba.
,,Happiness is only real when shared."
375 levél
Válasz 09.05.02. 17:41 #8
Dranzi
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy furcsa,(de ellenben realisztikus is) lenne, ha egy golyótól meghalna a stalker. Én már ebben a játékban megszoktam, hogy egy tár is kellhet az ellenbe. Deazis lehet, hogy hülyeséget beszélek.
"Aki átbasz, az basszon bét is"
20366 levél
Válasz 09.05.02. 17:05 #7
Z-Master
Amiről beszéltek az tényleg idegesítő probléma "volt". De ezt már a különböző modokkal orvosolni lehet.

> "De hát ez a játék egyik jellemzője, lehet jobb is, hogy így van"

>> Lehet, hogy neked így ad nagyobb feelinget de szerintem ultragáz ha vkibe egy tárat kell belepumpálni, hogy megfeküdjön és egy ilyen dolog nagy mértékben rontja a játék színvonalát nálam.
375 levél
Válasz 09.05.02. 16:09 #6
Dranzi
Így már világos. Nos, igen ez nekem sem nagyon tetszik, mintha superman-ok ellen harcolnánk... De hát ez a játék egyik jellemzője, lehet jobb is, hogy így van, nemtudom.
"Aki átbasz, az basszon bét is"
6 levél
Válasz 09.05.02. 15:04 #5
R1200GS
Rosszul fogalmaztam, nem konkrétan az irányítással van bajom. A játék elején míg nincs komolyabb fegyvered sokszor percekig tart lelőni egy ellenfelet. Szerintem röhej hogy néhány méterről többször fejbe lövöm az illetőt és nem hal meg. Nehogy már egy Ak-val 50-100 m-ről ne tudjak egy lövésből elintézni egy olyan embert akin semmilyen páncél nincs. Nekem az sem tetszett , hogy a mellékküldetések ismétlődnek. De a játék hangulata mindezekért a hibákért kárpótol. Mindjárt el is kezdem újra tolni.
375 levél
Válasz 09.05.02. 13:45 #4
Dranzi
Mi nem tetszik az irányításban?
"Aki átbasz, az basszon bét is"
6 levél
Válasz 09.05.02. 11:59 #3
R1200GS
Remélem ezt már normálisan meg fogják csinálni. Nagyon vártam anno a Shadow of Chernobyl-t és a Clear Sky-t is, de mindkettőben csalódtam. Szerintem fantasztikus történetet fabrikáltak, a grafika is bejön, de az irányítással annyira elszúrták az egészet.
375 levél
Válasz 09.05.01. 19:49 #2
Dranzi
Jóóóóó.... Várom már...
"Aki átbasz, az basszon bét is"
766 levél
Válasz 09.05.01. 19:49 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - részletek, képek (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.