Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nokia N-széria - viszlát Symbian, üdv Maemo?

A finn cég bár dicséri az operációs rendszert, de a kiemelt Nseries kapcsán mégis másra válthat.

2009.11.27. 12:55 | szerző: Retee | kategória: Mobil

Szegény Symbian egyre több megrendítő ütést szed be, főleg úgy, hogy egy ideje már nem csak az iPhone, hanem az Android is erősen ráver képességeket tekintve. Arról nem is beszélve, hogy a Samsung is saját operációs rendszeren dolgozik, így egyre valószínűbb, hogy a pár éve még egyeduralkodó rendszer szép lassan kiesik a csatából.
Pláne akkor, ha a saját anyacége, a Nokia sem bízik benne teljesen, márpedig a mostani félhivatalos pletykák erre utalhatnak. A finn cég marketingrészlege ugyanis arról beszélt, hogy legjobb készülékein, melyek az Nseries kötelékébe tartoznak, szép fokozatosan lecserélik az oprendszert. És ugyan jelenleg is létezik néhány olyan mobil, mely még nem került forgalomba, ám Symbianos telefonként jelentették be, de 2012-re már egy N-szériás mobil sem érkezik a régi formában. Az új, pontosabban a mostanság előtérbe kerülő rendszer pedig a Maemo, mely főleg az érintőképernyős és a vezeték nélküli technológiában jelenthet előrelépést a Nokia számára. Persze a Maemo nem teljesen idegen a cég számára, hisz használták már csúcskategóriás készülékükhöz - a lenti videó mindenesetre szépen demonstrálja az új oprendszer képességeit.
A finn cég utóbb egy rövid közleményben beszélt az ügyről, ám ebben sem megerősítés, sem cáfolat nincs, mindössze arról szól, hogy korai még biztosat mondani, s hogy ők bíznak a Symbianban. ■

Forrás: Mobilize.hu

hozzászólások (1)

sebhelyes
sebhelyes 2009.12.16. 10:15
Szerintem ez azért várható volt...
ajánlott olvasnivaló