Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Háromszori világvége a mozikban

Angyalok, vámpírok és szadista gyilkosok is érkeznek idén a mozikba.

2010.01.07. 14:08 | szerző: Retee | kategória: Mozi

2010-ben rengeteg új és erősen várt film érkezik a magyarországi mozikba, most viszont szemezgessünk picit azon darabokból is, melyek kevesebb figyelmet kaptak a médiumokban - persze nem feltétlenül ok nélkül.

  • The Legion (Légió)
   A 2010 márciusában hazánkba érkező fantasy film alkotói valószínűleg megirigyelhették a SuperNatural világvégi népszerűségét, s ezért ők is feldolgozták egy egész estés alkotásban a témát. Az apokalipszist ezúttal azonban nem Lucifer, vagy egy másik démon, hanem az angyalok légiója (élükön Gabriellel) hozná el, Isten parancsára. A túlélés kulcsa pedig egy kis vidéki étkezdében rekedt csoporton múlik, akik váratlan segítséget kapnak egy arkangyaltól, Michaeltől (Paul Bettany) is.
   Trailer (18+):
  • Daybreakers
   A Spierig testvérek úgy tűnik, hogy elgondolkoztak a Penge folytatásán, s elképzelték, hogy mi történne, ha mégsem a "fényben járó" győz az első epizód végén. A Daybreakers című, az idei év elején mozikba kerülő filmben így 2019-re már kevesebb ember maradt a földön, mint vámpír, akik gyakorlatilag - Matrix-szerűen - csak konzervként tekintenek a humánokra. Egész addig, míg Edward Dalton (Ethan Hawke) kutató akcióba nem lép, és néhány embert maga mellé véve a vámpír főnök Sam Neil ellen nem fordul.
   Trailer:
  • The Crazies
   A sort pedig egy George A. Romero feldolgozással zárjuk, hisz 1973 után 2010-ben is a mozikba kerül a The Crazies. Egy békés amerikai kisvárosba vezet utunk, ahol mindenki boldogan tekeri a biciklijét a Main Streeten, egész addig, míg a város lakossága furcsán nem kezd viselkedni. A helyi seriff (Timothy Olyphant) először csak egy megvadult baseball szurkolót kénytelen lelőni, ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy ezzel koránt sincs vége megpróbáltatásainak. A városkában ugyanis szép lassan minden megőrül, ráadásul a járványtól rettegő kormányzat a katonasággal zárja el a kijáratokat, így a néhány megmaradt túlélő (élükön a seriffel) "házon Belül" kénytelen a túlélésért küzdeni. S bár a sztori talán nem túl eredeti, azért egy esélyt megérdemelhet a tavasszal érkező horror, melynek forgatókönyvet Scott Kosar (A gépész, Amityville Horror) írta.
   Trailer:

hozzászólások (10)

Balanses
Balanses 2010.01.07. 17:15
A Legion jó lenne ha nem Isten akarná elpusztítani a földet. Szerintem ez igy hülyeség. Olyan elmegy filmek. Szódával egy lakatlan szigeten.
Satanarchrist
Satanarchrist 2010.01.07. 20:29
Ha én készítek valamit, azt se szoktam tönkrebaszni. Max részegen. Lehet ebben a filmben isten is be van baszva.
Retee
Retee 2010.01.08. 13:43
Nem mintha a filmet védeném, de kissé viccesek a magyarázatok, ugyanis - amennyire én tudom - a keresztény tanokban az apokalipszis Isten parancsára történik. Ergo simán lehet a film szar mindenféle okokból, de a témát nem másították meg, csak átvették a Bibliából.
Balanses
Balanses 2010.01.09. 20:47
Az én Bibliai ismereteim kissé ködösek, de kétlem hogy azokban a keresztény tanokban Isten ilyen szörnyekkel végeztette volna-el a piszkos munkát. hanem asszem özönvízzel és ilyenekkel. Hacsak nem kölcsönözte őket Lucifertől a pokol legmélyebb bugyraiból.;-)
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.01.12. 20:52
akkor jöjjön az ötezredik özönvizes film, nem?

miért kell sekélyesnek lenni emberek? Isten nem küldhet szörnyeket? miért? le van írva, hogy ő nem? mennyetek már a picsába, biztos csak tudósok állíthatnak elő emberekből szörnyeket, ha meglátja a pápa szívrohamot kap és a Vatikán kieresztheti a fekete füstöt mi?

ugyan már, miért a francért kell ilyen baromsággal foglalkozni, szerintem már a trailerből is az látszik, hogy 1: ahogy Germinátor elmondta, ultraklisé a gyerek story. 2: szerintem baromi jó, amikor egy csapat kommersz parasztra/városi suhancra bíznak egy ilyesmi feladatot, hogy éld túl a napot kb., mert ennek sokkal élettelibb szaga van, mégha egy angyal is segít nekik, a zombis filmek is ezért szoktak bejönni, senkik állnak össze, akik nem is ismerik egymást, néha benyögnek valami velőset, mutatnak kis praktikát a szakmájukból aminek segítségével éppen tovább juthatnak/maradhatnak életben...szóval hangulatos a film. Trailer alapján. From dusk till dawn feelinges. csak itt gondolom nem a kis sehonnai étteremben lesznek a film alatt, hanem A-ból B-be mennek. Én személy szerint nagyon várom ezt a filmet, ennek ellenére minimálisak az elvárásaim, van egy olyan érzésem, hogy nem fogok csalódni.

A Vámpíros eredeti ötletet dolgoz fel, kíváncsi vagyok rá nagyon, az utolsóhoz meg kis comment:

"melynek forgatókönyvet Scott Kosar (A gépész, Amityville Horror) írta."

ez tök szép és jó, de egy feldolgozás lévén nem kurvára mindegy, hogy ki írja a forgatókönyvet? már volt egy forgatóköny, itt-ott biztosan megváltoztatta, hogy a mai világba implementjálja a történéseket, de akkora nagy szakirodalmárnak nem kell lenni, hogy ezt megtegye valaki, szóval ez a "feldícsérése" a forgatókönyvírónak szerintem nem kellett volna a cikkbe, mondhatni felesleges.
ajánlott olvasnivaló