Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Aliens RPG - ilyen lett volna

Gameplay videó került ki a netre a lefújt fejlesztésről.

2010.01.11. 15:07 | szerző: Retee | kategória: Játék

Még a tavaly nyáron jelentette be a Sega, hogy bár az Obsidian már dolgozik az Aliens RPG munkacímet viselő projekten, a játék mégsem kerül bolti forgalomba. Különösebben nem részletezték az okokat, de valószínűsíthetően a kiadó gyengécske üzleti eredményei, illetve a több Alien fejlesztés megléte miatt döntöttek a leállításról.
A játékról pedig bő fél év múlva - azaz most - felkerült némi anyag a Youtube-ra (legalábbis a Sega nem cáfolt), s bizony itt azt láthatjuk, hogy a gyengécske felbontás ellenére az Obsidian már egész szépen haladt a fejlesztéssel. ■

Alien RPG
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alien RPG

hozzászólások (14)

Madrac
Madrac 2010.01.11. 23:23
Indie jatekok kozt meg lehet vmi hasonlo.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.01.12. 16:29
szerintem nem kár érte, elég gagyinak látszik.
az ötlet viszont jó, és adott, valami jobb csapat előbb vagy utóbb úgyis megcsinálja az Alien RPG-t. remélem a Bethesda vagy a Bioware.
gothmog
gothmog 2010.01.12. 17:21
Kösz, de ha lehet, a Bethesda inkább ne csináljon ebből rpg-t:-D Ha alienekre akarok real-time lövöldözni, izgalmasan, de komolyabb mélységű történet nélkül, arra ott lesz az AvP3.
Bethesda tálalásban ehhez kb. annyi plusz járna, hogy egy jókora helyszínen, szabadon bejárva tehetnénk mindezt, rengeteg felkutatni való lezuhant hajóronccsal és elhagyatott bázissal (amiket egy idő után tök egykaptafásnak éreznénk), ahova különféle npc-k a "generikus" küldetéseikkel küldenének be minduntalan (a fiam játékmackója az űrhajónkon maradt, és nem tud nélküle elaludni, de a csúnya, gonosz alienek miatt nem tudunk visszamenni érte, elhoznád?...)

Amúgy ez a videó valóban minden, csak nem meggyőző. De tegyük hozzá, az Obsidiannak eddig is a történeti oldal volt az erőssége (helyesebben mondva: lett volna az erőssége, ha akár egyetlenegyszer is hagyták volna őket addig csiszolni a játékaikat, ameddig az szükséges lett volna. Érdemes rákeresni pl., hogy a KotOR2 története mennyivel szövevényesebb és kiterjedtebb lett volna, ha nem pofázik közbe a kiadó a fejlesztés kb. 70%-os állapotánál, hogy "ki kell adni, de azonnal")
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.01.12. 20:38
azért ne becsüld alá ennyire őket, azért mert eddig ilyet csináltak, szerintem elég profik ahhoz, hogy hasonló minőséget produkálva az Alien világában is nagyot alkossanak.

rájuk kell bízni, valószínűleg nekik is eszükbe jutna, hogy ez nem Fallout vagy Oblivion.

bár nyilván a Bioware sokkal közelebb áll ehhez a fajta RPG-hez, főleg a Mass Effect miatt.
gothmog
gothmog 2010.01.12. 20:47
Félre ne érts, színvonalas játékokat készít a Bethesda, csak én egy Alien RPG-től halál izgalmas, végig sodró történetet és a filmekre is jellemző "kiszolgáltatottság érzést" (amihez muszáj - legalább valamilyen alapvető szinten - terelni a játékost a játékon belül) várnék. Ezzel szemben a Bethesda világéletében hatalmas, nyílt világú, szabadon kóborlós játékokat készített (tudom, nagyon leegyszerüsítve fogalmaztam most meg). Ebben nagyon jók, de ez a stílus sajnos magából a jellegéből adódóan nagyjából ki is zárja a fenti kívánalmaimat.
És mivel Bethesda-nak már az TES:Arena óta bevallottan "életfilozófiája" az a fajta játékmenet, amivel az eddigi játékaiban találkozhattál, erősen gyanítom, hogy még az Alien kedvéért sem tudnának kivetkőzni magukból:-)
ajánlott olvasnivaló