Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Crysis 2 - nehezen készül a konzolos darab

A Cryteknek meggyűlt a baja a CryEngine 3-mal a konzolok alatt, ám úgy tűnik, hogy a csapat megoldotta a komolyabb problémákat.

2010.03.30. 17:11 | szerző: Retee | kategória: Játék

Valószínűleg idén szeptemberben érkezik meg a Crysis második epizódja a boltokba, és az előző résztől eltérően a folytatás már konzolos verziót is kap. Igaz, ez utóbbi kapcsán néha megizzadtak a Crytek fejlesztői, legalábbis Cevat Yerli vezérigazgató beismerte, hogy többször is komoly problémák adódtak a munkával. Mint mondta, nem volt egyszerű megtalálni a vizuális megjelenítés és az optimalizálás közötti megfelelő arányt, ám azt is hozzátette, hogy a csapat mindig felül tudott emelkedni a hibákon. Ugyanakkor azt már régebben is elismerte a német cég, hogy a konzolos daraboknál nem merték bevállalni a dzsungeles terepet, mert itt bizonyos "kreatív korlátokat" kénytelenek voltak betartani, és így inkább a városi terepet választották színhelyül. ■

Crysis 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Crysis 2

hozzászólások (11)

Hype
Hype 2010.03.30. 22:33
Inkább a konzol verzióra fekszenek rá, hogy legyen is végre valami pénz belőle, az első résznél legalábbis azon kívül hogy grafikailag áttörő lett, kasszasiker nem igazán volt :).
Corvus5
Corvus5 2010.03.30. 22:42
Jajj hagyjuk már ezt a dumát, mert szánalmas. Úgy írkálja ezt mindenki, mintha PC-re 5 Ft-ért osztogatnák a játékokat. Szívesen vetted volna te, ha felajánlják neked annak a lesajnált bevételnek csak 10%-át. Életed végéig nem lennének anyagi gondjaid.
Kanduhrka
Kanduhrka 2010.03.30. 23:56
Mondjuk abban igaza van, hogy a Crysis oltári nagyot bukott anno.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.03.31. 11:06
"Életed végéig nem lennének anyagi gondjaid."

tudatlan vagy :) vond ki az összegből a kiadó büdzséjét, vond ki a fejlesztési költségeket (hány fejlesztő is dolgozott az első részen? hány évig? azok havi fizetése?) és a reklámok és a gyártás árát (dvd&doboz)... aztán gondolkozz euróban, mert forintban lehet, hogy az a bűvös kis 10% nekünk, magyaroknak sok lenne, de mit kezdjen belőle egy külföldi? persze még így is lehetne reklámfogásnak mondani, hogy többen vegyék meg, mert a fejlesztőknek üres marad a zsebe, de ez nem sokszor fordult még elő. az meg az EA faszsága, hogy egy játékot 13 ezer forintokért akarnak értékesíteni...
AstorAnt
AstorAnt 2010.03.31. 11:36
Sose értettem mi értelme ezen dilemmázni, mivel a konzolba is processzorokat, memóriákat, meg grafikusvezérlőket pakolnak.Csak ott mivel egy féle konfiguráció van, sokkal jobban ki van használva a teljesítménye az adott konfigurációnak.
Amúgy meg a kiadókat az eladási mutatók érdeklik, nem a gép teljesítménye, és ebben jobb a konzol.
De egye-fene én válaszolok neked, volt egy 386-os DX-em 4mb rammal, annál tényleg erősebb a PS3.
ajánlott olvasnivaló