Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

FIFA 11 - új funkciókkal

Ezúttal is ősszel jelenik meg az EA Sport FIFA sorozatának új tagja.

2010.06.09. 18:17 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az Electronic Arts érdekes, új részleteket mutatott be a FIFA 11 kapcsán, például a Personality+ funkciót. Az idén debütáló szolgáltatás abban segít, hogy az egyéni képességek jobban tükröződjenek a játék során, így minden játékos különbözik majd a másiktól.
A Personality+ egy adatbázis alapján különbözteti meg egymástól a focistákat, amely minden játékos képességeit értékeli és osztályozza 36 tulajdonság és 57 adottság mentén. A FIFA csapat 1700 világszerte tevékenykedő kutatóból, szerkesztőből és bírálóból álló hálózat segítségével értékel minden játékost, és az így szerzett adatok felhasználásával hozza ltére adatbázisát. A Personality+ pedig mindenütt integrálódik a játékba, s főleg az elitjátékosok kapcsán mutatkozik meg újítása. A Real Madridban játszó Kaká például erőteljes, kreatív passzokat küld, a Barcelona csapatában futballozó Andres Iniesta szűkebb fordulókkal és pontos irányítással vezeti át a labdát a védelmen, miközben az ellenfél védőit lökdösi. Wayne Rooney erejét használva tartja fel a védőket és távolról lő a kapura, a védelem olyan ászai pedig, mint Giorgio Chiellini a Juventusból, kiszámítják a támadók cselekedeteit, és megfelelően reagálva igyekeznek visszaszerezni a labdát. De a Personality+ funkció a kapusokra is hatással van. Való életbeli egyéniségük – például akrobatikus vagy hagyományos mozgásuk – határozza meg stílusukat a játékban. A vetődési tulajdonságok segítségével távolabbi labdákat is elérnek, a reflextulajdonságok pedig a reakcióidőt határozzák meg.
A FIFA 11 egy másik újdonsága a Pro Passing rendszer, melyben a passz hatékonyságát a vezérlővel tanúsított ügyességünk, a játékos képességei, a helyzet és az időtényező határozza meg a pályán. A rossz döntések, illetve a labda túl gyenge vagy túl erős megrúgása hibákat eredményeznek. A játékosok biztonságosabb, hatékonyabb játékot várhatnak az új típusoktól, például a kanyarodó passztól.
Érdekes funkció még az az újítás is, hogy a szurkolók importálhatják és elhelyezhetik egyéni szurkolónótáikat és rigmusaikat miden csapathoz és ligához. Mindenki beállíthatja saját klubjának himnuszát és rigmusait, melyek megszólalnak a játékosbemutatók közben, félidőkor és gólok után – akár virtuális profink nevét is hallhatjuk visszhangozni az Old Trafford vagy a San Siro stadion lelátóin. Most már egyedi zeneszámok is importálhatók a játékba.
Rossz hír ugyanakkor, hogy bár a FIFA 11 minden platformon ugyanakkor jelenik meg, a fenti újításokat a közleményben csak az Xbox 360-as és Playstation 3-as verzióhoz kapcsolták. ■

előző
következő
FIFA 11 - új funkciókkal
FIFA 11 - új funkciókkalFIFA 11 - új funkciókkalFIFA 11 - új funkciókkalFIFA 11 - új funkciókkal
FIFA 11
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
FIFA 11

hozzászólások (26)

DJ yugi
DJ yugi 2010.06.22. 21:22
Meg szerintem még az is lehetne, hogy lenne egy kijelző, amin a tényleges eredmény van és azt mutatja, amit éppen csinálsz, mint pl.: a street fighter 4-ben is olyan volt és az is nagyon jó volt, de most visszatérve a FIFA-ra szerintem a legnagyobb probléma a szurkolók. Amúgy ez egy jó játék jókat el lehet vele játszani, még a hibáival együtt is.
Creativ3Form
Creativ3Form 2010.06.22. 21:24
Igan, az ilyen apróságok nekem is hiányoznak. BL meccseken lehetne a BL induló, a kupa győzelemnél a kupa átadás stb. Mutathatnák a cseréket, ahogy pacsiznak az oldalvionalnál, esteleg az edzőket is stb.
Amit én nagyon hiányolok, azok a gyorspasszos játék. A 07 volt az uccsó rész ahol alkalmazni tudtam, hogy még meg se kapta a játékosom a lasztit, de már nyomtam az irány és a passz gombot, és így a gyors kis passzokkal szarrá tudtam szopani az ellent. De a mostani részekben ha ezt csinálom, akkor a baromállatja visszagurítja annak a lasztit, akitől kapta. De bezzeg az ellenfél tudja játszani ezt a stílust, és ettől megőrülök:-D
DJ yugi
DJ yugi 2010.06.22. 21:29
Ja mondjuk azok az apróságok nekem is kicsit hiányoznak. Amúgy azt nem értem a FIFA-ban, hogy van a beadás és az ellenfél játékosa oda se akarja adni a labdát ilyenkor egy sárgát kaphatna :)
atti73
atti73 2010.09.28. 21:30
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy oké hogy személyre szabhatók az irányítások, de pl. a játékos váltás meg az emberfogás melyik gombbal egyezik meg? Meg az is fura volt a demoban, az edésen az eléjén Kaka-val, hogy csak az egyik oldalra (ha szemben nézzük akkor a kapu jobb oldala) lehetett lövést leadni, a másik oldalra hiába nyomom a lövés gombot. Valakinek ötlet? Előre is köszi!
Üdv. Attila
atti73
atti73 2010.09.28. 22:31
Elnézést a baloldali lövés dolog megoldódott :) Már "csak" a fennmaradó irányítás a kérdés.
ajánlott olvasnivaló