Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

A Microsoft zöld utat enged a Kinect "hackereknek"

Kipman szerint direkt hagyták "feltöretni" a szenzort.

2010.11.23. 13:28 | szerző: Playbahnosh | kategória: Hardver

Megfordult a széljárás a Microsoft háza táján, ugyanis a korábbi morcos reakciók után most hirtelen azzal álltak elő, hogy direkt hagyták védtelenül a Kinect szenzort. Az NPR-nak adott rádióinterjúban Alex Kipman, a Kinect project egyik vezetője elmondta, hogy tulajdonképpen direkt hagyták "feltöretni" a technológiát.
"Először is a Kinectet nem törték fel. Ez azt jelentette volna, hogy valaki hozzáfér az algoritmusainkhoz az Xbox oldalán és használni tudja azokat, de nem ez történt." mondta Kipman, "Az történt, hogy valaki írt egy nyílt forráskódú drivert PC-re ami megnyitja az USB kapcsolatot, amit direkt nem védtünk le, és olvasni tudja a szenzorból beérkező jeleket."
Kipman elárulta azt is, hogy senki sem fog bajba kerülni, amiért a "hackelt" Kinectel játszadozik vagy programokat ír rá, sőt, azt is hozzátette, hogy ez volt eredetileg a céljuk az egésszel. Már akadémiai szálakat is elindítottak, felvették a kapcsolatot több egyetemmel és tudományos központtal, hogy indítsanak fejlesztéseket a Kinect szenzort felhasználva. Érdekes fejlemény azt nézve, hogy korábban még igencsak morcosan álltak hozzá a szenzorukat "feltörő" hobbiprogramozókhoz, de talán most a MS is meglátta a fényt az alagút végén. Egyre több magánprojekt bukkan fel, ami az érzékelőt használja. Az alábbi videón már látható is egy igen kezdetleges és földszintes, Kinect szenzort használó robot, ami feltérképezi a környezetét és kézjelekkel lehet irányítani. Mi lesz a következő? Érintés nélküli GUI, mint a Különvéleményben? ■

hozzászólások (2)

ShuleyvA
ShuleyvA 2010.11.23. 18:28
"Már akadémiai szálakat is elindítottak, felvették a kapcsolatot több egyetemmel és tudományos központtal, hogy indítsanak fejlesztéseket a Kinect szenzort felhasználva."

Addig se nekik kell új dolgokat kitalálniuk hozzá. :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.11.24. 17:57
helyesen teszik, hogy nem rinyálnak miatta, jó az, ha mindenkinek van egy esélye bizonyítani, és most a Kinect-tel ezt sokan meg is teszik/tették.
ajánlott olvasnivaló