Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Axl Rose beperelte az Activisiont a Guitar Hero 3 miatt

A Guns N' Roses énekesének nem tetszett Slash felbukkanása

2010.11.24. 13:55 | szerző: Playbahnosh | kategória: Üzleti

Axl Rose, a világhírű Guns N' Roses énekese nemrégiben 20 millió dollárra beperelte az Activisiont, amiért két éve kiadott Guitar Hero III: Legends of Rock játékukban szerinte jogtalanul használták fel a "Welcome to the Jungle"-t. Rose elmondása szerint ő abban az esetben engedélyezte a dal használatát, ha a játékban semmilyen körülmények között nem bukkan fel Slash, a GNR volt gitárosa vagy annak új együttese, a Velvet Revolver. Ezzel szemben viszont Slash nem elég, hogy felbukkant a játékban, de annak a borítóján is ott virít, Velvet Revolver számok pedig DLC formájában érkeztek a játékba. Rose felháborodása abból fakad, hogy nem szeretné ha a nagyközönség Slash-t bármilyen formában kapcsolatba hozná a Guns N' Roses-al, ugyanis a gitáros már régen nem az együttes tagja. Bírósági dokumentumok szerint Rose "vigyáz arra, hogy ne engedélyezze az együttes nevének vagy bármilyen szellemi tulajdonának használatát olyan esetekben, ahol azok erősítenék a közönség hamis elképzeléseit Slash és a Guns N' Roses kapcsolatáról". Rose abban a hitben engedélyezte a "Welcome to the Jungle" használatát az Activision részére, hogy sem Slash, sem vele bármilyen formában összfüggő dolog nem lesz benne a játékban, és ezt állítása szerint hivatalos iratokkal tudja bizonyítani.
Az Activision részéről egyelőre nem érkezett válasz a történtekre, de ha valóban igaz amit az énekes állít, a kiadó elég durván megfizethet majd a kihágásért. ■

Guitar Hero III: Legends of Rock
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Guitar Hero III: Legends of Rock

hozzászólások (10)

Madrac
Madrac 2010.11.24. 21:57
Na ja, inkabb az lenne logikus ha Slash fizet, hogy ne hozzak kapcsolatba a G'n'R-rel. :D
mancitoo
mancitoo 2010.11.25. 11:37
Axel Rózsi felébredt vagy kijózanodott?
Lacko
Lacko 2010.11.25. 13:04
Szerintem van egy olyan titkos záradék az összes zenész szerződésében, hogy időnként be kell perelniük az Activision-t, hogy legyen elegendő hype a Guitar Hero körül. Máskülönben nem értem.
Morello
Morello 2010.11.25. 23:05
Ugyan, ez a GnR reunion első jele. Mindig akkor kell komolyan számolni vele, amikor a leginkább habzó szájjal köpködik egymást a felek :-)
core2duo
core2duo 2010.11.29. 15:53
Igaz, hogy a szezői jog GnR-é de amúgy a Welcome to the junglet Slash írta
ajánlott olvasnivaló