Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

IBM - új memória megoldás

Vajon sokáig várat még magára a forradalom?

2011.07.04. 11:17 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az IBM megalkotta az első Phase-Change Memory (PCM - fázisváltó memória) egységet, mely állításuk - és persze a tesztek - szerint százszor gyorsabb, mint a flash memóriák. Ez marha nagy szám és elég nagyzolóan hangzik, azonban azt számításba véve, hogy a technológia leghamarabb 2016-ban válik majd elérhetővé, a dolog annyira nem is veszélyesen durva.
Az új memóriamodul megközelítőleg 10 millió írási ciklust bír elviselni, ami jelentősen megnöveli az egység élettartamát. Gondolhatjuk, hogy ez a technológia nagyon drága is lehet - ahogyan az SSD-k ára sem akar olyan ütemben csökkenni, mint a pénztárcánk tartalma havonta -, de biztosítanak minket a cégnél arról, hogy a memóriamodul elég olcsó lesz ahhoz, hogy ne csak a szervergépekben kaphasson helyet, hanem akár mobiltelefonjainkban is.
Az IBM állítása szerint továbbá 2016-ban, mikor az eszköz elérhetővé válik a nagyközönség számára, a PC, mint platform, egy paradigma váltáson fog keresztül menni. Nagyon várjuk már! Az már szinte biztos, hogy az új Xbox vagy az új PlayStation nem fogja használni ezt a technológiát, ugyanis ennél sokkal hamarabb meg kellene jelennie egy-egy új konzolnak a két óriáscégtől, azonban a WiiU pont elég fiatal ahhoz, hogy a következő generációja majd használni tudja ezt a technológiát. ■

hozzászólások (1)

gamator
gamator 2011.07.04. 12:14
Érdekes.
A cikk kellően szekeptikus lett, amivel teljesen egyetértek ;-)
további hírek

A Tom Clancy’s The Division 1.6-os frissítésének részletei

Tegnap megérkezett a játék legújabb frissítése és a legújabb kiegészítő is. Az újdonságok mellé egy ingyenes próbaverzió is érkezett!

Várható megjelenések - 2017. március

Beérik-e a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands? És a Mass Effect: Andromeda beváltja a rajongói elvárásokat?

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.