Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész: a finálé elkezdődött!

Bemutatkozott az utolsó Harry Potter film Londonban.

2011.07.08. 11:37 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Az út tényleg végéhez ért. Csütörtök este hatalmas tömeg jelenlétében került sor az utolsó, a mindent eldöntő nagy csatát bemutató Harry Potter-film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész premierjére Londonban. A rekordhosszúságú vörös szőnyegen végigvonuló sztárok mosolyogtak, de a velük készült interjúkban egytől egyig bevallották, hogy szomorúak és tele vannak nosztalgiával. Nem is csoda: a stáb 2001 óta dolgozott együtt azért, hogy életre keltsék a varázslótanonc felnőtté válásának történetét. A Potter-őrület egész Londonon úrrá lett: a két fő helyszínt, az ünnepi díszbe burkolt Trafalgar Square-t, a Leicester Square-t és az őket összekötő utcákat is megtöltötték rajongók – a beszámolók szerint sokan kedden foglalták el a helyüket, és ott is aludtak –, szemmel láthatólag még az érkező sztárok is zavarba jöttek az óriási tömegtől.
– Őrület, ami itt van. Nagyon megható – Rupert Grint nagyjából csak ennyit tudott mondani, amikor a ceremóniamester kérdezgette, és hosszú habozás után az első és az utolsó Potter-filmet nevezte a kedvencének. Amikor pedig az elmúlt tíz év legmeghatározóbb pillanatáról érdeklődtek tőle, azt mondta: ez a pillanat, ahogy ott állhat az utolsó premier vörös szőnyegén az, amire a örökké szeretne emlékezni.
– Ez volt a legcsodásabb, legtanulságosabb, legőrültebb, legbizarabb tíz év, ami valaha lehet az életemben – búcsúzott a Pottert alakító színész, Daniel Radcliffe a szerepétől.
– A Harry Potter-filmek voltak az életem – jelentette ki Emma Watson a könnyeivel küszködve. – A stáb a családom, Daniel Radcliffe és Rupert Grint olyanok, mint a testvéreim, és titokban tervezzük, szervezzük, hogy valamiképpen újra együtt dolgozhassunk. A szerző, J.K. Rowling – az este talán legnagyobb ovációval fogadott, meghatott sztárja – szerencsére megtalálta a vigasztaló szavakat is: – Roxfort mindig megmarad, és hazavár mindenkit. Az eddig majd 6,5 milliárd dolláros bevételt hozó sorozat utolsó, a kritikusoktól is csupa lelkes dicséretet begyűjtő filmje, a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész július 15-től a magyar mozikban is látható. ■

Forrás: ICPress

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló