Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Lézernyomtatók: nagyvállalati minőség kisvállalatokra szabva

5 tipp a megfelelő kisirodai nyomtató kiválasztásához.

2011.07.21. 14:02 | szerző: Dino | kategória: Sajtóközlemény

A Sage Business Index egy közelmúltbeli, több országot vizsgáló jelentése szerint, a kis- és középvállalkozások számára a mindennapi működés során az egyik legfontosabb tényező – a termelékenység mellett – az informatikai megbízhatóság. A megkérdezett vállalatok alkalmazottainak 75 százaléka hetente két órát veszteget el informatikai problémák miatt, és a megoldás érdekében a megkérdezettek közül 1,3 millióan felhívnák egy barátjukat, 24 százalékuk pedig az internetet használná. Mivel a nyomtatás a kis- és középvállalkozások informatikai rendszereinek alapvető része, rendkívül fontos, hogy egy nyomtató megbízhatóan működjön, és ne járuljon hozzá a felmerülő informatikai problémákhoz.
Annak ellenére, hogy a kis- és középvállalkozásoknál a nyomtatási feladatok 75 százaléka három vagy kevesebb oldalas, fontos, hogy a kollégák szakszerűen és gyorsan ki tudják nyomtatni a szükséges dokumentumokat. A kis- és középvállalkozások számára a lézernyomtatók jelenthetik a megfelelő megoldást, melyek az irodai multifunkciós nyomtatókban megtalálható csúcskategóriás technológiát kínálnak, kisirodai környezetben. A lézernyomtatók a teljesítményükről és megbízhatóságukról ismertek, és népszerűségük egyre növekszik: az IDC jelentése szerint piacuk évről-évre 35 százalékkal bővül. Egy megbízható lézernyomtató a nagy papírigényű kisvállalkozások számára lehetővé teszi, hogy a kollégák a napi munkára összpontosítsanak, ne az informatikai problémákkal töltsenek heti két órát.
„A nyomtató kiválasztásakor a megbízhatóság mellett érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott típusban megtalálhatóak legyenek a vállalkozás működését támogató, és költségeket racionalizáló hasznos funkciók. Így az időhatékonyság növelése és a költségek csökkentése mellett a kollégáknak is kevesebb időt kell tölteniük az informatikai problémák megoldásával” – mondta Anil Jagpal, a Canon Europe üzleti célú lézeres képalkotó eszközökért felelős európai marketingigazgatója.
1. Rövid bemelegedési idő
A Quick First-Print technológiával a nyomtató szinte azonnal működni kezd, gyakorlatilag nincs szükségük bemelegedési időre. Ez a technológia a hagyományos nyomtatókhoz képest háromnegyedével csökkenti az eszközök energiafogyasztását, így az időhatékonyság mellett hozzájárul a költségek csökkentéséhez.
2. Gyors kazettacsere
A minden-az-egyben tonerkazetta-rendszerek egyszerűsítik a karbantartási folyamatokat. A kompakt – tonert, dobot és tisztítóegységeket tartalmazó – kazetta könnyen és gyorsan, egyszerre kicserélhető, és biztosítja a folyamatosan magas minőséget.
3. Egyszerű illesztés és karbantartás
A legtöbb kisvállalkozás korlátozott informatikai erőforrásokkal rendelkezik, ezért az informatikai szolgáltató támogatása nélkül vásárolt hálózati nyomtatóknál a telepítésének és a karbantartásának is egyszerűnek kell lennie. A lézernyomtatók általában minimális támogatást igényelnek: a nyomtatóillesztő kivételesen könnyen használható és kezelhető.
4. Felhasználóbarát felület
A felhasználóbarát hálózati és biztonsági beállítások mellett a nyomtató kiválasztásánál fontos szempont, hogy az alkalmazottak is egyszerűen megtanulják a használatot. Így érdemes intuitív kijelzővel rendelkező lézernyomtatót választani, mivel ezek mindennapi használata könnyedén elsajátítható.
5. Költségcsökkentő alapbeállítások
A használat közbeni alacsony energiafogyasztás mellett számos szolgáltatás segíti a költség- és időhatékonyságot, hozzájárulva a vállalkozás környezettudatos működéséhez is. Az energiatakarékos lézernyomtatóknak alvó módban is nagyon alacsony a fogyasztása, az automatikus kétoldalas nyomtatásnak köszönhetően pedig csökkenthető a papírköltség és a hulladék mennyisége. Az Energy Star webhelyén megtalálható a termékek gyártóinak és az eszközöknek az összehasonlítása. ■

Forrás: Canon/Morpho Communications

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló