Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

ASUS Eee PC X101 - kicsi netbook kicsiknek

A fiatalabb korosztályt célozza elsősorban az új jövevény

2011.07.30. 14:05 | szerző: rootshaper | kategória: Kütyü

Az idei Computex kiállításon már bejelentette az ASUS az X101-es gépezetét, de még csak most jelent meg hivatalosan, így kicsit több információnk is van róla. Lássuk, miért javasolja a cég a fiatalabb korosztálynak a gépet!
Elsősorban a méreteivel hódít az újdonság, ugyanis mindössze 17,6 mm vastag és 920 grammot nyom, így a mobilitással kapcsolatban nem lehetnek kétségeink. Előre telepített MeeGo operációs rendszerrel is rendelkezik a gépecske, így nem kell vesződni ezzel, hanem egyből belevethetik magukat a felhasználók a közösségi hálózatok nyújtotta előnyökbe.
Belsőségek tekintetében is lássuk, mivel bír a kórosan sovány gépezet! Szívét egy Intel Atom N435-ös processzor adja, melyhez 1 GB rendszermemória társul. A gép gyors futásáról egy 8 GB-os SSD meghajtó hivatott gondoskodni, mely talán kicsit kevésnek hat, ráadásul ezen felüli merevlemezes adattárolásról nem szól a fáma. Mivel mobil gépről van szó, muszáj hosszú üzemidőt biztosítania akkumulátorról is; erről gondoskodik az ASUS beépített Super Hybrid Engine technológiája.
A MeeGo oprendszerrel együtt jár még egy csomó felhőalapú szolgáltatás is, mint például az asus@vibe, az asus appstore és a Dropbox is. Ezen kívül beépített Google Chromium böngészővel is rendelkezik a rendszer, valamint külön a Facebook és a Twitter kezelésére dedikált eszközökkel és beépített azonnali üzenetküldő rendszerekkel is segíti a könnyű kommunikációt.
Érdekes beépített funkció még a British English Language Learning szoftver, mely egy csomó interaktív feladatot, játékot és mp3-at tartalmaz a nyelv megtanulásának segítéséhez. Mindezeket a British Council segítségével tapasztalt nyelvoktatók fejlesztették ki.
Hazánkban majd augusztus közepétől lehet megvásárolni a kis gépecskét - fekete és fehér színben - melynek ajánlott végfelhasználói ára 44900 Ft környékén lesz. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló