Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

GIGABYTE G1.Sniper 2 - csúcsalaplap érkezett

A G1-Killer sorozat új taggal bővült. Nem is akármilyennel!

2011.08.10. 12:43 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

A GIGABYTE végre bemutatta új alaplapját, melyet nem titkoltan a gamer csúcskategória szerelmeseinek szántak, s a G1.Sniper 2 névre hallgat.
A Creative és a Bigfoot Networks cégekkel együttműködve alkották meg ezt az új, igazi hardcore gamer alaplapot, s ez a tény következtetni enged, hogy hang és hálózatok szempontjából gond már biztos nem lehet a szerkezettel, de lássuk, hogy mit tartogat még a gyártó! Először is a legfrissebb Intel Z68-as lapkakészletet, és foglalatot az Intel Core i7 processzorokhoz. A grafikai megjelenítéshez az elsők közt vértezték fel az alaplapot a Gen 3 PCIe slotokkal, melyek az NVIDIA SLI technológiáját és az AMD Crossfire technológiáját is lehetővé teszik, kétutas módban. Integráltak még a Creative-val való közös munka gyümölcseként egy Soundblaster X-Fi Digital Audio processzort is, mely rendelkezik az X-Fi Fidelity, az EAX és HDTM 5.0 technológiákkal, biztosítva a legjobb minőségű hangot. Ehhez tartozik még egy beépített, előlapi kivezetéssel rendelkező fejhallgató erősítő is, mely biztosítja a dinamikus hangzást még akkor is, ha valami brutális fejhallgatót kötünk rá. Végül pedig a hanghoz tartozó alkatrészeket egy réz pajzzsal védték le, mely az elektromos impulzusok ellen nyújt kifogástalan védelmet.
A Bigfoot Networks közreműködésével került az alaplapra egy csúcsminőségű Killer E2100 hálózati vezérlő, mely a lagmentes online játékról gondoskodik. Ezt pedig úgy oldja meg, hogy tartalmaz egy dedikált NPU (network processing uni) egységet, amely 1 GB DDR2 memóriával felvértezve veszi le a hálózattal kapcsolatos terhet a processzor válláról.
Természetesen az egész alaplapot behálózó heatpipe rendszert is kapott az újdonság, mely minden kritikus területről megfelelően vezeti el a hőt és segít annak leadásában.
Összességében tehát egy minden új technológiáva felvértezett, brutális alaplapról van szó, mely áráról sajnos - vagy szerencsére? - még nincs információnk, de az egész biztos, hogy nem a mindenki által megvásárolható kategóriába fog kerülni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló