Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkeztek a Norton 2012-es termékei

Bemutatkozott az új Norton Internet Security és AntiVirus.

2011.09.20. 09:46 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az évek múlását a számítógépet használók akkor is érzékelhetik, amikor vírusirtójuk jelez, hogy lejárt az éves frissítési periódus. A Symantecnél is eltelt egy év, és szokás szerint szeptemberben mutatták be Norton termékeik új, 2012-es sorszámú változatait. A Norton Internet Security 2012 és Norton AntiVirus 2012 védelmi szoftvereknél egyaránt sokat dolgoztak az optimalizáláson, a számítógép minél kisebb terhelésén, amellett, hogy minden lehetséges támadás ellen igyekszenek védeni a gépet. A kezelőfelületet leegyszerűsítették, a főképernyőn már csak minimális információ és kezelőszerv található, de az advanced opció kiválasztásával minden korábbi funkció elérhetővé válik. Újdonság például a sávszélesség-figyelő, amelyet például notebookon, 3G-s hálózaton keresztüli netezésnél érdemes használni, ha nem szeretnénk kifutni a mobilnetes díjcsomagunkban foglalt keretből. A különböző hálózatokhoz külön limitet állíthatunk be, és korlátozhatjuk a vírusirtót is, hogy például 3G hálózat esetén csak a legszükségesebb biztonsági frissítéseket töltse le vagy egyáltalán ne frissítsen semmit. Felhőbe került a Norton Identity Safe, így már nem csak saját gépünkön férhetünk hozzá jelszavainkhoz, hanem más, NIS 2012-t futtató gépen is. Szintén felhő alapú megoldás a Norton Management, amelynek segítségével távolról, webes alapú megoldással menedzselhetjük Norton terméket futtató számítógépünket: annak biztonsági beállításait, illetve telepíthetünk rá más Norton szoftvereket.
A Norton Insight rendszerhez jelenleg 210 millió felhasználó számítógépe küld folyamatosan adatot a biztonságos és veszélyes programokról, így már 3,1 milliárd végrehajtható file-ról áll rendelkezésre információ. Ebben az adatbázisban naponta 2 milliárd keresés történik a felhasználók gépén futó Norton vírusirtók részéről, hogy aztán havonta kb. 6,3 millió kártékony file-t blokkoljanak a reputációs információk alapján. A Download Insight a letöltött file-okat vizsgálja, mostantól ráadásul több infót is kapunk már, például arra is figyelmeztet, ha egy program mások gépén gyakori fagyást okoz.
Az asztali gépekre érkező új szoftverek mellett a mobil eszközökre is új termékeket mutatott be a Symantec. A Norton Tablet Security nevének megfelelően a tablet gépekre, azok közül is az Android operációs rendszert futtató változatokra jelenik meg, és azok védelméről gondoskodik. Maga a program a Norton Mobile Security kifejezetten táblagépekre átalakított és továbbfejlesztett verziója, olyan funkciókkal, mint az Anti-Malware (kártékony programok elleni védelem), a Web Protection (a képernyőn rövidítve megjelenő URL-ek vagy akár QR kódokban elhelyezett linkek ellenőrzésére) vagy az Anti-Theft (ha elhagyjuk tabletünket, egy megfelelő kódot tartalmazó SMS-t küldve rá törölhetjük adatainkat vagy például egy üzenetet jeleníthetünk meg a képernyőjén). Az utóbbi, Anti-Theft funkció amúgy Windowsos gépekre is létezik, és jelenleg béta verziónál tart. Akár az eszköz webkameráját is bekapcsolhatjuk távolról, és annak képét megjelenítve próbálhatjuk kideríteni, hol vagy kinél van a készülék. A mobil eszközökre tervezett Norton programok egyelőre hazánkban még nem érhetőek el. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló