Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Retrode 2 - régi konzolos játékok PC-n

A német kütyü USB-re csatlakoztatva képes elindítani a régi konzolos játékokat.

2012.01.16. 19:34 | szerző: Retee | kategória: Kütyü

Régi konzolos emlékeket idézne meg a német gyártású Retrode 2, amelyet a PC-vel összekötve klasszikus konzolos játékokat játszhatunk újra. Az USB-re csatlakoztatható kütyü a Sega Genesis/Mega Drive, illetve a Nintendo SNES/SFC programokkal kompatibilis, amelyeket a slotba illesztve máris kezdődhet a parti, természetesen a régi gamepadok használatával. A Retrode 2 két oldalán ugyanis 2-2 csatlakozó található Nintendo és Sega gamepadok számára, így többen is beülhetünk például a Mortal Kombat 3 elé. A készülék emellett képes a mentésre is és bármilyen operációs rendszerrel együtt tud működni, a fejlesztők pedig egyszerű beüzemelést és beállításokat ígérnek a vásárlóknak, akik 84,99 dollárért rendelhetik elő a készüléket. ■

hozzászólások (5)

shatana
shatana 2012.01.16. 20:00
kicsit se számít hogy ez már rég létezik és kütyüt sem kell venni hozzá csak letöltöd az emulátort és a játékot ingyen az mehet. számtalan ilyen oldal van. és hivatalosak mivel a játékokra vonatkozó szerződések már rég túllépték a szavatosságukat. gondolom ezekre az oldalakra figyelt föl a német cég és most próbál pénzt csinálni belőle.
Sityi
Sityi 2012.01.16. 20:39
És mi van azokkal, akiknek megvannak a régi cartridge-ek, és úgy szeretné használni (mert mondjuk a mentett állásai is ott vannak)? Nekik pont jól jön egy ilyen kütyü.
Dilikutya
Dilikutya 2012.01.16. 23:32
Hagyd, biztos gyerek még. Egy emulátor soha nem hozza azt az élményt. Ez a nálunk régen elterjedt sárga kazettákat is kezeli? Az elvileg Sega Megadrive volt, bár az eredetisége felől nekem mindig komoly kétségeim voltak :).
Retee
Retee 2012.01.17. 11:54
Igazából az Nintendo (elvileg Nintendo FAMICOM) rendszer volt, csak Kínában a klónozás során egyes darabokat kineveztek MegaDrive-nak. :D Ez meg a Super Famicom játékokat támogatja...szóval max élesben derülne ki. De talán Gregmerch kolléga tudja, mert ez már nekem is zavaros. :D
Dilikutya
Dilikutya 2012.01.17. 21:49
Tényleg, akkor, a 90-es években ezt nem tudtam még, mi hogy megy, később meg nem esett le, hogy ezen a konzolon (is) a húzónév a Super Mario volt, ami meg köztudottan nem Sega cím :).
ajánlott olvasnivaló