Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

Újrafelhasználható vállalatirányítási szoftver az Euronettől

2012.01.18. 10:10 | szerző: Dino | kategória: Sajtóközlemény

Az Euronet kutatás-fejlesztés innováció pályázaton nyert támogatással egy egyedülálló vállalatirányítás létrehozására alkalmas keretrendszer fejlesztését kezdte meg.
Az Euronet Zrt. 2000 óta foglalkozik vállalatok működésének modellezésével és vállalatirányítási rendszerek tesztelésével, kialakításával. A több, mint tíz év alatt felhalmozódott tapasztalatok alapján meggyőződésük, hogy a formális nyelvek matematikai modelljei jól algoritmizálhatók, így kiváló építőkövei lehetnek szoftver moduloknak, így akár vállalatirányítási szoftver moduljainak is.
A kutatás-fejlesztés innováció pályázaton nyert támogatással kialakításra kerül egy olyan szoftverfejlesztési keretrendszer, amely újrafelhasználható komponenseket, szoftver építőköveket tartalmaz, elsősorban vállalatirányítási modulok fejlesztéséhez. A keretrendszer szoftverfejlesztő cégek fejlesztési környezetét, eszköztárát bővíti integrációs felületekkel. Az innovatív megközelítésben a technológiák, illetve a hozzájuk kapcsolódó leíró modellek kerülnek megjelenítésre a keretrendszerben. Ilyen szemléletű fejlesztési keretrendszer nem ismert a komponens piacon.
A projekt eredményeként előáll egy szoftvertechnológia, fejlesztési keretrendszer, illetve dokumentált know-how, amely jelentős hatékonyságnövekedést tud biztosítani informatikai fejlesztésekhez, többek között vállalatirányítási rendszer modulok hatékony kifejlesztéséhez, integrációjához.
A termék nem versenytársa a jelenleg piacon lévő vállalatirányítási rendszereknek, mivel nem egy kész rendszert kínál, hanem egy keretet ad, amelyben minden méretű, típusú, működési vállalat egyszerűen tudja létrehozni saját magára szabott rendszert.
Az Euronet partner programon keresztül egy szakmai alapú tudásmegosztó közösséget tervez felépíteni, amely az integrációt megkönnyítő megoldásokat alkalmaz. Ebben a programban szakértő, tanácsadó, mentori szerepet vállal a cég.
A termék értékesítésére várhatóan 2013 második negyedévétől kerül sor, de az érdeklődők már hamarabb tesztelhetik a rendszert.
Az említett matematikai rendszereket a humán nyelvek fordításához, illetve gép által történő értelmezéséhez kezdték el kifejleszteni a 70-es években. Ekkor a számítási kapacitási hiány miatt felfüggesztették, de a téma a mikroprocesszorok megjelenése óta meg-megújult. A 90-es évek legvégén illetve a 21. század elején a számítási kapacitások viharos fejlődése következtében új életre kelt. Ezek az algoritmusok ma már az adatbányászati ellenőrző algoritmusok gerincét adják. Az adatok mikroszintű elemzésére már évek óta használják, sőt az ehhez szükséges leíró algoritmusok ma az ipari kutatások jelentős részét teszik ki. Az adatok folyamat-szinten történő integrálása azonban jóval kisebb publicitást kap, pedig ezek az algoritmusok elsődlegesen erre a célra születtek.
Az Euronet ezeket a modelleket a folyamatok rendszerszerű szabályozására, vagyis definiált felhasználási területükre használja fel.

Forrás: Euronet

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló