Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Grand Theft Auto V Grand Theft Auto V

GTA V - pletyka hegyek

Sok érdekes infó látott napvilágot a játékról, melyek még megerősítésre várnak.

2012.03.26. 08:53 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A játékos társadalom döntő hányada tűkön ülve várja a Rockstar Games kétségkívül legsikeresebb sorozatának legújabb epizódját, a Grand Theft Auto V-t. A bejelentés óta csak nagyon keveset tudhattunk meg a játékról, ám a megjelent trailer rendkívül hangulatosra sikerült. A hétvégén azonban sok érdekes új információ bukkant fel a világhálón, melyeket egy magát Rockstar munkatársnak nevező személy árult el. Tekintve, hogy az alant leírtakat a fejlesztő és kiadó részéről senki nem erősítette meg, érdemes őket egyelőre pletykaként kezelni, mindenesetre érdekes dolgokról van szó.
A történet főszereplője, egy visszavonult gengszter Vice Cityből, a félig spanyol származású Albert da Silva. Los Santos külvárosában élnek fiával, Kevinnel, aki egész nap a Call of Dutyt nyomja az Xboxon, közben rasszista szitkokkal elárasztva a chatet. Albert a korábban megjelent trailerben is felbukkant már, őt láthatjuk a piros Deceptor sportkocsiban (a valóságban az Audi A8-nak felel meg), valamint a bankrablásnál használt furgon sofőrje is ő. A GTAV térképe nagyjából ötször lesz nagyobb a negyedik rész térképénél, míg maga Los Santos kétszer lesz nagyobb Liberty Citynél. Ebből arra lehet következtetni, hogy hatalmas bejárható vidék veszi majd körül a várost. A terület három részre lesz bontva, de arról nem esett szó, hogy ezek kezdettől fogva bejárhatóak lesznek-e, vagy sem. A fegyverek és a járművek mind átalakíthatóak, fejleszthetőek lesznek. Ez az autók esetében a szokásos nitrós megoldást jelenti, míg fegyverek esetében hangtompítót és hasonlókat szerelhetünk majd fel. Ismét lesznek repülők, egészen a világháborús vadászgépektől a magán repülőkig.
Alaposan átalakul a rendőrség is az új részben, sokkal dinamikusabbak lesznek mint korábban. A rendőrök pajzsokkal és könnygáz gránátokkal is felszerelkezhetnek, ha pedig elérjük a négy csillagos körözöttségi szintet, akkor a rádiócsatornák műsorukat megszakítva sürgős felhívásban figyelmeztetik a hallgatókat. Mostantól a gyorshajtásra is oda kell figyelnünk, elfelejthetjük a korábban jól bevált "neki megyek mindenkinek" módszert, ugyanis a nagy sebességű ütközés akár meg is ölhet minket. Drogok is lesznek a játékban, de a nyílt utcán egy füves cigi elszívása is a nyakunkba hozhatja a rendőrséget. A körözöttségi szint egészen hat csillagig mehet fel:

  • 1 csillag: A rendőrök futva próbálnak elkapni és letartóztatni, semmi sziréna, vagy autós üldözés.
  • 2 csillag: A rendőrök továbbra is le akarnak tartóztatni, de ha fegyvert rántunk, ők is tüzet nyitnak. Ha nem használunk fegyvert, jó esetben ők is csak gumilövedékessel támadnak ránk.
  • 3 csillag: Komoly autós üldözés kezdődik, mely során a rendőrök mindent bevetnek, hogy megállítsanak minket.
  • 4 csillag: Úttorlaszok várnak ránk, a rádióban is közvetítik az eseményeket, a rendőrök pedig sokkal ellenségesebbek, mint addig. Ha sikerül is leráznunk őket, a következő 24 órában keresni fognak minket a személyleírásunk alapján.
  • 5 csillag: Előbb lőnek, aztán kérdeznek. Ha sikerül lerázni őket, 48 órán keresztül bujkálnunk kell, mert még mindig keresni fognak. Ilyenkor sok küldetés nem lesz elérhető.
  • 6 csillag: Már a hadsereg is a nyomunkba ered, és szinte lehetetlen lerázni őket. Ha mégis sikerül, 72 órányi lapulás vár ránk, amíg alig csinálhatunk valamit.
   A többjátékos részről is esett néhány szó. Egyszerre legfeljebb 32-en játszhatunk majd egymás ellen PlayStation 3-on és Xbox 360-on, míg a PC-s maximum létszám egyelőre nem ismert, de lehet ennél több. Saját bandát (klánt) alapíthatunk, melyek ezentúl nem XP-t kapnak, hanem elismerést. A bandával a piti bolti lopástól kezdve a katonai eszközök ellopásáig bármit elvállalhatunk. A bandavezér tiszteket nevezhet ki, valamint speciális feladatokat adhat ki a tagoknak. A város határain belül minden banda saját területtel rendelkezhet, melyet meg kell védenie.

  A Grand Theft Auto V a jelenlegi tervek szerint 2013 májusában jelenhet meg. ■

Grand Theft Auto V
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto V

hozzászólások (5)

kfkl
kfkl 2012.03.26. 13:21
Én szeretem a "nekimegyek mindenkinek módszert".
richy25
richy25 2012.03.26. 14:09
Erősen kétlem, hogy a leírtaknak akár a fele is benne lesz a játékban. Ez egyszerűen túl sok jó ahhoz, hogy tényleg igaz legyen.
peterspy
peterspy 2012.03.26. 21:33
hát én nem tom mit higyek is mit ne de ha ezek igazak akkor (VÉÉÉGRE) kapunk megint egy új san andreast továbbfejlesztve. nagyon remélem hogy a halottak nem csak kamuk
Dilikutya
Dilikutya 2012.03.27. 10:15
A halottak sose kamuk. Hogy a hallottak igazak-e, más kérdés. Az olvasottakról nem is beszélve.
McCl@ne
McCl@ne 2012.03.27. 12:29
<--
ajánlott olvasnivaló