Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Abraham Lincoln fejszéje

Augusztusban érkezik az Éjszakai őrség rendezőjének új filmje.

2012.03.29. 21:03 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Kit érdekel, hogy miből lesz a cserebogár? Sokkal izgalmasabb, hogy miből születik egy film. Timur Bekmambetov producer-rendező, aki Tim Burton segítségével készíti új fantasy/akciófilmjét, az Abraham Lincoln, a vámpírvadászt (Abraham Lincoln Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus) a WonderConon elmesélte, hogyan született az új film őrült ötlete. A WonderCon az amerikai sci-fi rajongók nagy találkozója: a március 16. és 18. között tartott rendezvényen a műfaj több mint 40 000 rajongója gyűlt össze egy kaliforniai sportcsarnokban; a Fox stúdió itt vetített le először néhány látványos részletet a filmből, amely újraírja az amerikai történelmet. A forgatókönyv szerint az USA 16. elnöke csak nappal volt elnök, éjjel a vámpírok elleni háborúja foglalta le. Egy újságíró megpróbált olyat kérdezni Bekmambetovtól, amit előtte még senki; az iránt érdeklődött, szokott-e a rendező a filmjeiből valami forgatási emléket hazacsenni. A kazah származású filmes habozás nélkül bevallotta, hogy az Éjszakai őrségből egy egyenruhát, a Wantedből Angelina Jolie kését, az Abraham Lincoln, a vámpírvadászból az elnök különleges fejszéjét őrzi otthon.
– Igazából ez a fejsze volt meg először az egész filmből – mesélte Bekmambetov. – Tudtam, hogy Lincoln erdei ember volt, úgyhogy gondoltam, megérdemel egy jó fejszét, amit szuperhőshöz méltóan forgathat. De hogy ne legyen unalmas, egy puska került a nyelébe meg egy szurony a tetejére. Amikor ez megvolt, akkor kezdtünk gondolkodni a film többi részén. Azután, hogy haladt előre a történet, szükség szerint még néhány veszélyes eszközt beépítettünk a fejészébe: a végén olyan lett, mint egy svájci bicska. A forgatás befejeztével zsebre is vágtam. ■

hozzászólások (1)

Kemloth
Kemloth 2012.03.29. 21:37
Háh, várom ezt a filmet. Elvetemült hülyeség. Szeretem az ilyet.:-D Az Éjszakai Őrséget is imádom, holott sokak szerint értékelhetetlen... nekem valahogy mégis nagyon bejött. (Más kérdés, hogy a könyv, amire elvileg épül a film, porig alázza nálam... de hát az Őrségek az egyik kedvenc könyvsorozatom.)
ajánlott olvasnivaló