Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Matrox G1000 pletykák

2002.05.10. 20:33 | Dino | kategória: Hardver

A the inquirer online magazin cikkében pletykákat hallani a Matrox háza tájáról. Miután elmaradt a szintén pletyka szinten emlegetett G800 megjelenése (és helyette a G450 feljavított változatát, a G550-et dobták piacra), idén állítólag G1000 néven jelenik meg egy új videokártya, mely például támogatja a Bezier görbék rajzolását, vagy a DirectX 9-ben megjelenő displacement mapping technológiát. (Ez értelemszerűen valószínűleg azt is jelenti, hogy G800 már soha nem is lesz, mert visszafelé nem szoktak számozni :)
Az 512 bites grafikus processzor 350 MHz-en fog futni, a 256 bites buszon lévő memória pedig 700 MHz-en ketyeg majd (azaz 350 MHz-es DDR memóriával szállítják majd a kártyát, abból is 64 vagy 128 MB lesz rajta). Nem fognak hiányozni a programozható pixel- és a vertex shaderek sem. Még egy érdekes infót hallani az új kártyáról: ha minden igaz, három monitor kimenet lesz rajta, lehetővé téve a 3D akciójátékok "surround" módban való játszását, azaz egy bal- és egy jobb oldali monitoron a mellettünk lévő területet láthatjuk majd. Kicsit meglepő a hírben szereplő dátum, ugyanis eszerint májusban jelenik meg az új kártya. Ha ez igaz, akkor sikerült a Matroxnak maximális titoktartás mellett kifejlesztenie egy ígéretes kártyát. Remélhetőleg hamarosan - egyes hírek szerint a jövő hét folyamán - egy hivatalos közleményből megtudhatjuk, mi is az igazság.
Ha tényleg az NV30 (várhatóan GeForce5) előtt kijön ez a kártya, akkor bizony igencsak megszorongatja az NVIDIA-t a Matrox is, és apait-anyait bele kell adniuk, hogy megtarthassák vezető pozíciójukat (pl. árcsökkentéssel). A Matrox G200 ugyanis minden idők egyik legélénkebb színeit generáló grafikus kártyája volt, bízhatunk abban, hogy a G1000-nél se mennek lejjebb a képminőséggel. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (4)

Aruns
Aruns 2002.05.11. 11:58
Szerintem ez kamu, nem lesz ilyen májusban. De azért jó lenne egy ütős matrox kártya, ami 3D-ben is tud pár kunsztot, mert anno sokat használtam egy G 4oo-ast és nagyon szépek a szinei, tényleg (nagyon nagy különbség volt a TNT 2 -höz képest).
Csak hát kicsit drágák a cuccaik...:(
Madrac
Madrac 2002.05.11. 15:36
En is felek tole hogy kamu az egesz, de ki tudja. Matroxnal mindig is jol ment a titkolozas. Amugy a GF2mnek 1 elonye van a G400-zal szemben (elotte az volt), gyorsabb 3Dben, minden masban veri a G400...
havoc
havoc 2002.05.12. 21:16
Hali!

Nyugi, nem kamu :-)
Matrox rulez
Alacaa
Alacaa 2002.05.13. 13:56
Gondolom sokan észrevettétek, hogy Matrox inkább munkára(grafikus cuccok, video-feldolgozás) készített edig vasakat.A képminösége tényleg állat(legalábbis a GF-oknál jobb, bár ez nem nagy újdonság-lásd ATI). Nekünk csak jó lenne ha több kártyából is választhatnánk. Na meg aztán jön árverseny stb. Mindenesetre naggggyyon kíváncsi vagyok mi lesz ebböl. A pletykákból már elegem van.Drukkolok, ki tudja? Nemsokára talán új királyság lesz?(Nvidia, beware!)
ajánlott olvasnivaló