Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Húsz országból érkeznek résztvevők a jövő heti Hacktivityre

Ezer látogatót várnak a szervezők a MOM Kulturális Központba az idei hackerrendevzényre.

2012.10.01. 16:12 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A jövő hét pénteki és szombati napján, október 12-13. között kerül megrendezésre az idei Hacktivity rendezvény, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-biztonsági fesztiválja. A regisztrációk alapján húsz országból mintegy ezer résztvevőt várnak a szervezők, ezúttal a MOM Kulturális Központba, ahol két teremben futnak majd párhuzamosan az előadások. A látogatók kb. ötöde külföldi lesz, ezért az idei évtől a rendezvény hivatalos nyelve az angol lesz, az előadások többsége is ezen a nyelven lesz (néhány esetben magyar szinkrontolmáccsal, illetve pár magyar nyelvű előadás esetén angolra tolmácsolnak majd). Összesen 32 előadás lesz, köztük három keynote, Jeff Bardin, Sir David Pepper és Shakeel Tufail biztonsági szakértők részéről. Az ötven beérkezett Call for Papers pályázatból választották ki a többi előadót (mint a rendezvény sajtótájékoztatóján elhangzott, a jelentkezők 40%-a külföldről küldte meg előadástervét).
Az előadások mellett számos egyéb program is vár a résztvevőkre. Korábban már nagy sikert arattak a gyakorlati tudást adó Hello Workshopok, így idén is lesznek ilyen kiscsoportos órák. Ezúttal húszfős csoportok indulnak, hat témában – például SQL injection, forráskódelemzés, iptables –, mindegyiket három alkalommal ismételve, hogy minél többen vehessenek részt. A hardver workshop keretében újra össze lehet forrasztani a TV-B-Gone kitet, amely az elérhető távolságban lévő televíziókat kapcsolja ki (viszont azt kérik a szervezők, hogy idén ne a konferencián teszteljék ezeket a lelkes barkácsolók :) ). Ismét lesz lockpicking – roncsolás nélküli zárnyitás – oktatás és verseny. Újdonság lesz az U25 sarok, ahol a végzős, 25 év alatti fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek és kérhetnek tanácsot IT-biztonsági szakértőktől. Hack24 címmel indul a 24 órás, 24 állomásból álló csapatverseny, olyan feladatokkal, mint számítógéphackelés, kinectes pisztolypárbaj, bilincsből szabadulás, log analizálás, valamint fejtörő játékok. Mivel tavaly rengeteg mobiltelefonos bejelentkezést regisztráltak a konferencia wifi rendszerében, idénre az InstApp támogatásával okostelefonokra is elkészül a programfüzet, Android és iPhone applikáció formájában. Az előbbi verzió már letölthető a Google Playről, az utóbbi még az Apple jóváhagyására vár, így jövő héttől lesz elérhető. A Hack24 játék egy részéhez szükség is lesz erre a programra.
A Hacktivity teljes programja, az előadók és előadások listája, valamint minden egyéb információ a rendezvény hivatalos weboldalán érhető el. ■

A PlayDome a Hacktivity médiatámogatója.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló