Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Torment: Tides of Numenera Torment: Tides of Numenera

Torment: Tides of Numenera - villámgyors siker a Kickstarteren

Alig négy nap alatt a kitűzött cél több, mint kétszeresét dobták össze a rajongók a Planescape: Torment szellemi örökösének Kickstarter oldalán.

2013.03.09. 16:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Kickstarter eddigi legsikeresebb rajtját vette a Tormen: Tides of Numenera. A projekt a közösségi támogatásra épülő rendszer történetének leggyorsabb játéka, amely elérte az egymillió dolláros határt. Ez pedig a kitűzött cél eléréséhez is elegendő volt, ám a rajongók nem álltak meg, és alig négy nap alatt 2,1 millió dollárt dobtak össze. Az inXile által kitűzött célok közül ezzel teljesítették a tartalmasabb játékmenetért, jobban kidolgozott történetért, új helyszínekért kiírtakat is. A következő szint a 2,5, majd a 3 millió, amelyek által akár kétszer hosszabb és sokkal tartalmasabb lehet a játék.
A Torment: Tides of Numenera a Planescape: Torment szellemi örökösének tekinthető, egy külső nézetű szerepjáték, amely a Unity motort használva PC-re (és Linuxra), valamint Macre készülhet el 2014 decemberére. A fejlesztést olyan szakemberek végzik, akik a mára klasszikussá vált előd készítésénél is jelen voltak, a munkálatokat Colin McComb vezeti. A történet sok milliárd évvel napjaink után játszódik, megannyi civilizáció felemelkedése és bukása után. Bár mindenfelé az ősi kultúrák technikai csodáinak maradványai hevernek, a játék világa leginkább a középkorra emlékeztet. A Kilencedik Világ népe ezeken a maradványokon él, ám egyikük rálelt a módjára, hogy az ereklyék (amelyeket numenerának hívnak) által erősebbé váljon és kicselezze a halált. Testből testbe költözik az évszázadok során, ám nem számol azzal, hogy egyik elhagyott testében egy új élet születik: ezek leszünk mi. A játékban kiemelten fontos szerepet kapnak a morális döntések, amelyek visszafordíthatatlan következményeket vonnak maguk után.
A Kickstarter projekt még egy hónapig tart, ez idő alatt valószínűleg bőven teljesíteni fogja a legmagasabb célkitűzéseket is, így egy igazán tartalmas és meghatározó játék elkészítésében reménykedhetünk. Erre még azonban sokat kell várnunk. ■

Torment: Tides of Numenera
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Torment: Tides of Numenera

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló