Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Grand Theft Auto V Grand Theft Auto V

Megérkezett a GTA V harmadik frissítése

Az új patch elsősorban a többjátékos mód ismert hibáit igyekszik helyrebillenteni. A játék sikere ezekkel együtt is töretlen, már hét Guinnes rekordot megdöntött.

2013.10.10. 12:58 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Grand Theft Auto V sem úszta meg problémák nélkül. Hiába csúsztatták el a fejlesztők a többjátékos mód indulását közel két héttel, végül a rajt mégsem sikerült jól. A játékban és a szerveroldalon is akadtak súlyos hibák, amelyek miatt idő közben a mikrotranzakciókat is leállították, valamint eddig két frissítést is kiadtak. A Rockstar Games munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy végre gördülékennyé tegyék a többjátékos módot, így mostanra elkészült a harmadik frissítés is. Az egyik közismert probléma a karakterünk eltűnése valamint az addigi teljesítményünk törlődése. A frissítés várhatóan ezt a hibát is megszünteti, ahogyan orvosolja a végtelen töltést, a kamera kiakadását, valamint a Los Santos Customs műhelyében ragadás gondját is. Persze ez a lista nem teljes, a részletes leírásért látogassatok el a játék hivatalos oldalára.
A többjátékos mód hibái és döccenői ellenére a játék sikere töretlen, és mostanra elmondható róla, hogy többszörös Guinnes rekorder. Megjelenése óta lassan egy hónap is eltelik, ez idő alatt a következő rekordokat döntötte meg:

  • 24 óra alatt a legjobban fogyó akció-kalandjáték
  • 24 óra alatt a legjobban fogyó videojáték
  • Az 1 milliárd dollár bevételt leggyorsabban produkáló szórakoztató termék
  • Az 1 milliárd dollár bevételt leggyorsabban produkáló videojáték
  • 24 óra alatt a legtöbb bevételt generáló videojáték
  • 24 óra alatt a legtöbb bevételt generáló szórakoztató termék
  • A legtöbbször megnézett videojáték trailer

Mint közismert, a GTA V kizárólag PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg szeptember 17-én, de nem jelenhet meg hír vele kapcsolatban úgy, hogy valamilyen formában ne kerüljön bele a PC kifejezés. Most az Intel marketinges munkatársa, Chris R. Silva kavarta fel picit az állóvizet a PCGamer magazinnak adott sejtelmes nyilatkozatával.
"Nem hiszem, hogy a Grand Theft Auto V sokáig konzol-exkluzív marad. De ez van, amikor kiadsz egy játékot, amely mögött két nagyon gazdag vállalat áll, akik szeretnék bebiztosítani a tartalmukat. Valaki nagyon sok pénzt fizetett, hogy ez a cím exkluzív maradjon. A PC-s videojáték ipar folyamatosan növekszik. Elég csak megnézni a bevételeket, hiszen évente több tíz milliárd dollárt termel. Elképesztően változatos és gazdag, ez a legnagyobb erőssége."
A Rockstar Games tehát most bőven el van foglalva a konzolos változatok hibáinak kijavításával, így egyelőre biztosan nem várhatunk új fejleményeket más téren a közeljövőben. Hogy a távolabbi jövő mit rejt, azt pedig úgyis csak ők tudják. ■

Grand Theft Auto V
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Grand Theft Auto V

hozzászólások (2)

tomes
tomes 2013.10.11. 16:42
Van egy előnye, hogy a PC-s kiadás később jelenik meg: abban már benne lesznek a frissítések.
Kanduhrka
Kanduhrka 2013.10.12. 00:40
Én nem jelenteném ki, hogy növekszik a pc-s piac, viszont azzal egyetértek, hogy temetni se kell. A komplexebb vagy mondjuk réteg játékok, mindig is jobban fognak hozni asztalin, legalábbis addig, amíg a konzolokon nem történik jelentősebb változás az irányítás terén. Ahogyan pl a Battle for Middle Earth, a Civilization vagy a Tiberium Wars is nagyot hasalt rajtuk, illetve olyanok, mint a Dota, ARMA, vagy komolyabb szimulációs programok nem is jelentek meg.

Igaz, hogy egy két jó címet nem portolnák át PC-re, de szerintem így is bőséges a választék - nekem is jelenleg épp annyi játékom van, ami bőven kitart a GTA5-ig (ha mondjuk tavasszal hozzák ki), sőt, addig még bőven jön ki jó pár nagyobb játék (Ghosts, BF4, Watchdogs etc) - és annak meg nem látom értelmét, hogy 150 játékom legyen ilyen-olyan formában, amikbe bele-bele kezdek, és kb ennyi. Persze ha több cím jönne, akkor nagyobb választási lehetőség lenne, de úgy vagyok vele, hogy ezek csak játékok. Nem fogok rinyálni, ha nem tudok játszani az új Halo résszel:D
ajánlott olvasnivaló