Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Titanfall

Titanfall - a szabad mozgástér korlátozza a létszámot

Nagy port vert fel, hogy a márciusra várt játékban egyszerre legfeljebb 12 játékos eshet egymásnak. A fejlesztők igyekeztek megmagyarázni ennek az okát.

2014.01.11. 12:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Respawn Entertainment legfeljebb 12 főre korlátozta a Titanfall meccsenkénti létszámát. Ez nagy port kavart fel, mivel a játékosok egybehangzó véleménye szerint ez a szám túl alacsony. A fejlesztők reagáltak is a háborgásra és igyekeztek megmagyarázni a döntés hátterét.
"Minél nagyobb a létszám, annál jobban romlik a játékélmény. A legtöbb játékkal ellentétben, ahol leülhetsz és bevédheted a szoba két bejáratát, a Titanfallban bármikor megtámadhatnak a hátad mögötti ablakon keresztül, vagy a baloldali ablakon keresztül, de akár szemből vagy a lépcsők felől, az ajtókon keresztül, lényegében bármerről. Alapvetően egyszerre öt irány van, ahonnan támadás érhet, ezért ha növelnénk a létszámot, sokkal nagyobb lenne az esélye, hogy hátba lőnek, a játékosok sokkal nehezebben kontrollálhatnák a környezetüket." - magyarázta Justin Hendry, vezető designer.
Később kitért az MI által vezérelt egységekre is, megerősítette, hogy velük és a titánokkal egyszerre akár ötvenen is lehetnek az adott pályán. A titánokat nem csak mi irányíthatjuk, hanem az MI is, ilyenkor egyfajta támogató-védő feladatot látnak el. Emellett emlékeztetett arra is, hogy ezt a játékot ne egy egyszerű Call of Duty klónként kezeljék a játékosok, mert egészen más játékmenettel rendelkezik.
A Titanfall PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra készül, a tervek szerint március 14-én jelenik meg. ■

Titanfall
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Titanfall

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2014.01.11. 13:32
Én továbbra is tartom, hogy nem lesz gond a játékkal. Tényleg ne hasonlítsuk a BF-hez, mivel már csak a játékmenetben sincsen bennük semmi közös. Ja, de van, lőni kell... Olyan ez mintha összehasonlítanánk a Civilizationt a Warcrafttal.
Elhiszem, hogy a 12 fő elsőre nagyon kevésnek tűnik, de hogy mindenki előre látatlanban fikázza a játékot miatta, azt már nem értem.
SwitcX88
SwitcX88 2014.01.11. 17:46
Miért jön ide mindig a bf? Semmi köze hozzá, maradjon meg abban a 64-es hentelés.
stero
stero 2014.01.11. 18:05
Online hentelés járművekkel. Na vajon hogy jön ide a BF? Vajon hogyan is ..
SwitcX88
SwitcX88 2014.01.11. 18:13
:-D Kb. sehogy, csak ezt várod ettől a játéktól is más köntösben.
GustyX
GustyX 2014.01.11. 18:23
Lesznek benne járművek is???

Szerintem az aggodalom, meg az előzetes fikázás az arányok miatt van. Ilyen kevés játékos, ilyen nagy pályákra (már ha a titanokkal sem egy helyben álló turretként szeretnénk játszani)? Noobként élvezet lesz pár perc gyaloglás/jetpackezés után találok végre egy ellenfelet, aki egyből lelő. És így folytatódik tovább, néha nekem sikerül majd ölnöm. Titánba pattanva meg nem lehet beleaközepébe osztani az áldást a kevés ember miatt, akik körbe fognak ugrálni bennünket:D.
Vagy a titánoknak nem lesz értelme a kis pálya miatt.
ajánlott olvasnivaló