Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Bajban az Oculus Rift?

Alkatrészhiány miatt szüneteltetik az árusítást.

2014.02.25. 12:08 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

Sokan az Oculus Riftet a videojáték-ipar egyik új mérföldkövének, egy új reform első hírnökének tartják. A virtuális valóság technológia már régóta létezik, de eddig nem született olyan eszköz, amely megfelelő minőséget és használhatóságot ötvözött volna magában. Az első ilyen az Oculus Rift lehet, amely a nagyközönség számára is elérhető lenne. Csakhogy hiába állt a projekt mögé több neves szakember is (többek között John Carmack is), a jelek szerint komoly gondok vannak a háttérben.
"Sok olyan alkatrész, amelyet a fejlesztői változathoz használtunk, már egyszerűen nem gyártanak. Így jelenleg nem áll rendelkezésünkre a megfelelő nyersanyag, hogy további csomagokat készítsünk. Még van némi tartalékunk, de az hamar kimerül. Jelenleg alternatív források után kutatunk, de egyelőre nem tudjuk meghatározni, hogy mikortól folytatódhat a gyártás." - olvasható Andres Hernandez, a közösségkapcsolatokért felelős munkatárs magyarázata.
Az eladások tehát jelenleg erősen korlátozottak minden érintett régióban és nem tudni, mikor normalizálódhat a helyzet. A cég egyébként eddig 50 000 fejlesztői példányt juttatott el a felhasználókhoz. ■

hozzászólások (2)

Skorpio90
Skorpio90 2014.02.25. 14:12
De hogy fordulhat elő ilyen? Meg milyen alkatrész lehet az, amit egy új technológia felhasználásánál már nem gyártanak?
Sityi
Sityi 2014.02.25. 15:15
Egy uj technologia epulhet mar regota meglevo alkatreszekre. ;-)
ajánlott olvasnivaló